TÜRK KADINLARININ GURURU KASTAMONU KADINLARI

Günümüzden 100 yıl önce ülkemiz dört bir yandan işgal edilip, halkımız barbarların zulmü altında ezilirken, dünyaya İstiklal uğruna ölmeyi göze alan Türk Kadını'nın sesi Kastamonu'da yükseldi. 10 Aralık 1919'da İlk Türk Kadın Mitingi'ni gerçekleştiren Kastamonu Kadınları, barbarların ülkemizde gerçekleştirdikleri, zorbalıkları, zulmü dünyaya duyurmuş, işgallerin bir an önce son bulmasını, aksi takdirde İstiklal uğruna Türk Kadını...

Günümüzden 100 yıl önce ülkemiz dört bir yandan işgal edilip, halkımız barbarların zulmü altında ezilirken, dünyaya İstiklal uğruna ölmeyi göze alan Türk Kadını’nın sesi Kastamonu’da yükseldi.

10 Aralık 1919’da İlk Türk Kadın Mitingi’ni gerçekleştiren Kastamonu Kadınları, barbarların ülkemizde gerçekleştirdikleri, zorbalıkları, zulmü dünyaya duyurmuş, işgallerin bir an önce son bulmasını, aksi takdirde İstiklal uğruna Türk Kadını olarak can vermeye hazır olduklarını tüm dünyaya haykırmışlardır. 10 Aralık vatanını işgal güçlerine vermektense eşini, çocuğunu ve canını kaybetmeyi göze alan Kastamonu kadınının tüm dünyaya ders verdiği gündür. O günlerde olduğu gibi, Kastamonulu kadınlar bugün de Kastamonu adını hak ettiği yere taşımaya, çeşitli platformlarda çalışarak kadının gücünü göstermeye devam ediyor.

Bakmadan Geçme