Tunus heyetinden Vali Karadeniz'e ziyaret

Tunus Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Mohsen Antit, Müsteşar Tarek Chaabani, Türk Tunus Dostluk Derneği Başkanı Musa Gürbüz, Başkan Yardımcısı Metin Gözüaçık, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadık Erik, Ağlı Dernekler Federasyonu ve Adalar- Tunuslar- Müsellimler Köyü (ATM) Başkanı Ayhan Ünal, Yönetim Kurulu Üyesi Satı Mehmet Arslan, Ağlı Dernek Başkanı Kemal Yetişken ve Yönetim Kurulu...


Tunus Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Mohsen Antit, Müsteşar Tarek Chaabani, Türk Tunus Dostluk Derneği Başkanı Musa Gürbüz, Başkan Yardımcısı Metin Gözüaçık, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadık Erik, Ağlı Dernekler Federasyonu ve Adalar- Tunuslar- Müsellimler Köyü (ATM) Başkanı Ayhan Ünal, Yönetim Kurulu Üyesi Satı Mehmet Arslan, Ağlı Dernek Başkanı Kemal Yetişken ve Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Külahçı; Vali Yaşar Karadeniz’i makamında ziyaret etti.

Valilik Şeref Defterini imzalayan Tunus Büyükelçiliği Maslahatgüzarı ve beraberindeki heyete ziyaretlerinden dolayı memnuniyetini ifade eden Vali Karadeniz tarafından yöresel hediye takdiminde bulunularak ilimiz hakkında bilgiler verildi.

“UMARIM BUGÜN TUNUS’TA YAŞANAN HUZUR, LİBYA’YA DA GELİR”

Tunus ve Türk milletinin yakınlığının sadece festivalle sınırlı olmadığını söyleyen Vali Karadeniz; “Sadece Tunus’ta değil, nüfusun büyük bir çoğunluğu Müslüman olan tüm ülkelerdeki insanların mutluluğunu biz kendi mutluluğumuz, onların güçlü ve dimdik ayakta durması, bizim gücümüz ve dimdik ayakta olmamız, elbette refah içinde yaşamalarını da kendi refahımız olarak görüyoruz. Bu coğrafyalarda yaşanan her acıda bizim kendi acımız gibi gelir. Onun için özellikle bu coğrafyadaki tüm halkların bir arada, işbirliği içinde olmaları oldukça önemli, bu da bu tür ilişkileri sürdürmekle mümkün. Çünkü ne kadar sırt sırta, omuz omuza durursak, o kadar hep birlikte güçlü olacağız ve o kadar bu coğrafyayı huzurlu hale getireceğiz. Umarım bugün Tunus’ta yaşanan huzur, Libya’ya da gelir. Ben sadece sizi festivalden festivale değil, diğer zamanlarda da burada ağırlamak isterim” diye konuştu.

Kastamonu’da olmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade eden ziyaretçiler daha sonra Ağlı’da düzenlenen festivale katıldılar.

Bakmadan Geçme