TRT Sanatçıları Büyüledi

Anadolu'nun işgale karşı haklı sesini duyurmak amacıyla 10 Aralık 1919'da Kastamonu'da yapılan İlk Türk Kadın Mitingi'nin 104'üncü yılı kutlamaları kapsamında TRT Halk Müziği sanatçıları konser verdi.

Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen konserde TRT Halk Müziği ses ve saz sanatçıları sahne aldı. Konserde “Ah Yalan Dünya”, “Diley Diley”, “Uzun İnce Bir Yoldayım”, “Bağa Gel Bostana Gel” gibi çok sayıda eser seslendirilirken, katılımcılar da zaman zaman alkış tutarak parçalara eşlik etti. Coşkulu bir biçimde geçen konserde katılımcıların adeta kulaklarının pası silindi.

‘Etkinliklerimizi Daha Coşkulu Yapma Gayreti İçerisinde Olacağız’

Vali Yardımcısı Aydın Ergün, yaptığı konuşmada, konserde emeği geçenlere teşekkür ederek; “Son bir aydır bizler de Valilik ve belediye olarak kendilerine destek olmaya çalışıyoruz. Son üç gündür de bu programlar ilimizde icra edildi. Katılımlarınızdan ötürü hepinize teşekkür ediyorum. Çok güzel bir dinleti oldu. Elbette ki Kastamonu olarak arzumuz, bugünü gelecek yıllarda da şevk ve coşkuyla kutlanmasını arzu ediyoruz. Etkinliklerimizi daha coşkulu yapma gayreti içerisinde olacağız. Her sene bir önceki yaptığımızdan dersler çıkararak çok daha iyi etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yurt da konseri ilgiyle izlediklerini, programın çok değerli olduğunu kaydetti. 

Bakmadan Geçme