• Haberler
  • Spor
  • Transfer Merkezi'nde Gündem GMG Kastamonuspor

Transfer Merkezi'nde Gündem GMG Kastamonuspor

Transfer Merkezi YouTube kanalında canlı olarak yayınlanan Kırmızı-Beyaz Dünya programında GMG Kastamonuspor'un transferleri değerlendirildi. Kastamonuspor için ne dediler? Kastamonugundemgazetesi.com derledi.

Transfer Merkezi YouTube kanalında canlı olarak yayınlanan Kırmızı-Beyaz Dünya programında GMG Kastamonuspor’un transferleri değerlendirildi. TFF 2. Lig’i yakından takip eden Hüseyin Karabacak; “Kastamonuspor çok iyi kadro kurdu demiyorum ama…” diyerek Kastamonuspor’u analiz etti.

Hüseyin Karabacak şunları söyledi: “Teknik Direktör Fırat Gül’le yollar ayrıldı Adem Çağlayan geldi. Takımın sembol ismi Abdülaziz Solmaz takımın sportif direktörlüğüne getirildi. Kastamonuspor şampiyonluk anlamında geçtiğimiz sezon bir travma yaşadı. Hem Levent hocayla hem Fırat hocayla iyi bir süreç geçirmesine rağmen şampiyon olamadı ve travma yaşadı. Bu sene genel anlamda gençlik aşısı da yaptılar. Transferlere baktığımızda görüyoruz. Geçen sezondan birçok oyuncu da devam edecek, bu da bir avantaj.”

‘Kastamonuspor’un Kaleci Seçimi Doğru’

Karabacak: “Şampiyonluk adayı takımlardan birisi de Kastamonuspor. Kastamonuspor kaleye Yeni Mersin’den Sertaç’ı aldı. Sertaç sürekli Mersin’de kalmasa zaten bu zamana kadar transfer yapabilirdi. Son senelerde alt liglerde gerçekten iyi performans veren bir kaleci. Ayakları çok iyi, oyun bilgisi iyi, oyun kuran tarzda bir kaleci. Doğru bir tercih olduğunu düşünüyorum. Adem Çağlayan eski takımından iyi oyuncu aldı Sertaç ve Burak. Burak da çabuk, kuvvetli, dayanıklı bir stoper. Ayakta kaldığında çok performans verebilecek bir oyuncu. Sol beke bakıyoruz… Bu ligin en iyi sol beki geldi. Daha iyisi yok. Barış Gök’ten daha iyisi olduğunu düşünmüyorum. Sağ bekte Şener Kaya-Erhan Kartal ikilisi orayı oldukça götürebilir. Kenarlarda Alptekin Çaylı da bekte performans verebilecek oyunculardan bir tanesi.”

‘Kastamonuspor’un Orta Sahası Çok İyi’

Kırmızı-Beyaz Dünya yorumcusu Hüseyin Karabacak şöyle devam etti: “Kastamonuspor’un orta sahası çok iyi. Kesici Cumali Bişi, net bir 6 numara. Mücadele gücü inanılmaz yüksek, enerjisi inanılmaz fazla, 90 değil 120 dakika da koşabilecek tarzda çok tecrübeli bir oyuncu. Orta sahada önde Çınar Tarhan tercihi bence çok nokta bir tercih. Belki şampiyonluğa oynayan takımın oyuncusu değil eleştirileri gelebilir ama Çınar son 2 sezonda gösterdiği performansla özelliğini ön plana çıkardı, önemli işler yapabilir. Ali Altınöz, 2005 doğumlu... 7 buçuk milyon gibi bir bonservis ödenerek transfer edildi. Çok net bir transfer. 2005 doğumlu olmasına karşın geçen sezon 25 maç oynamış genç bir oyuncu. Yolu açık olsun. Süper Lig’e transfer yapabilecek oyunculardan birisi. Mustafa Kapı için burası artık bir çıkış yolu. İlyas Kubilay Yavuz takımda duruyor. Kerem Baykuş transfer edildi. Kenarlarda Ömer Kuşan, Alptekin Çaylı, Ersel Aslıyüksek, Oğuzhan Doğan… Bence Kastamonuspor net bir şekilde iyi bir sağ kenar, kreatif ve güçlü oyuncuya ihtiyacı var. Forvette Okan Eken ve yedeği olarak Ersel Aslıyüksek var. Ersel kanat-forvet bir oyuncu.”

‘Kastamonulular 3 Rakamından Nefret Ettiler’

Karabacak: “Kastamonuspor’un ne oynayacağı da mesele. Adem hocanın Adana FK’da üçlü oynadığını biliyoruz. Ama Mersin’de Play-Off’ta dörtlü oynadı, takıma göre oynadı. Burada da hem üçlü hem dörtlü oynayabilir ama Kastamonuspor’un geçen sene oynadığı üçlüyle Adana FK’nın geçen sene oynadığı üçlü aynı değildi. Kastamonulular üç rakamından nefret ettiler çünkü şampiyonluğa mal oldu diye. Ama Adem hoca Adana FK’da 3-1-4-2 gibi oynuyordu, kanat oynatıyordu. Fırat hoca ise Kastamonuspor’da üçlü oynuyordu ama baklava oynuyordu, kenarsız oynuyordu. Kastamonuspor hazırlık sürecinde formatı deneyecektir muhakkak.

‘Kastamonuspor Mükemmel Bir Kadro Kurdu Demiyorum Ama…’

Karabacak: “Şunu net olarak söyleyeyim Kastamonuspor mükemmel bir kadro kurdu demiyorum ama Kastamonuspor lige çok uygun bir kadro kurdu diyorum. Bu lige çok uygun bir kadro kurdu. Bireyselliğin değil de takım oyunun ön plana çıkacağı bir takım göreceğiz. Kastamonu’yu şampiyonluk adaylarından biri olarak değerlendiriyorum.”

Bakmadan Geçme