TOGG, Dünya Devi Markaları Solladı

Otomotiv Distiribüterleri & Mobilite Derneği (ODMD) Türkiye kasım ayı otomobil ve hafif ticari araç satış verilerini paylaştı. Satış verilerine göre yerli otomobil TOGG birçok dev markayı geride bıraktı.

ODMD tarafından yayınlanan rapora göre Türkiye’de Kasım ayında 115 bin 40 adet otomobil ve hafif ticari araç satıldı. Böylece kasım ayı satışları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 39,8 oranında artmış oldu. 2022 yılı kasım ayında 82.311 otomobil ve hafif ticari araç satılmıştı.

Yıllık Bazda Satışlar Tarihi Rekorunu Kırdı

Dernekten yayınlanan verilere göre, Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı, 2023 yılı Ocak-Kasım döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre %60,8 oranında artarak 1 milyon 73 bin 982 adet olarak gerçekleşti. Böylece otomobil ve hafif ticari araç pazarı yıl tamamlanmadan tarihi rekor kırarak 1 milyonun üzerine çıkmış oldu.

Geçen yılın aynı döneminde ise 668 bin 63 satış gerçekleşmişti. Böyle Ocak- Kasım döneminde Pazar yüzde 60,8 büyümüş oldu.

Markalarda Satış Lideri Fiat Oldu

Kasım ayında pazarda en çok satan marka ise 16 bin 005 adet ile Fiat oldu. İkinci sırayı 12 bin 970 adetle Renault alırken onları sırasıyla, 7 bin 862 adetle Volkswagen ve 7 bin 433 adet ile Ford takip etti. 

Yerli Otomobil TOGG’dan Rekor Teslimat

Türkiye’nin yerli otomobili TOGG ise Kasım ayında 4 bin 401 adet satış yaptı. TOGG böylece en çok satış yaptığı ayı geride bırakmış oldu. Yerli otomobil TOGG’un Ocak-Kasım dönemi toplam satış rakamı ise 13 bin 572 olarak gerçekleşti. 

TOGG Dev Markaları Geride Bıraktı

Kasım verilerine göre yerli otomobil TOGG aylık bazda en çok satış yapan 10. Marka oldu. TOGG böylece aylık satış adedinde Chery, Mercedes, Nissan, Skoda, Dacia, Bmw, Tesla gibi birçok dünya devini geride bırakmış oldu.

Öte yandan TOGG, Tesla’yı geçerek elektrikli araç pazarında da lider konuma geldi. TOGG, Dünya Devi Markaları Solladı


 

Bakmadan Geçme