• Haberler
  • Genel
  • TOBB Kadın Girişimciler Kurulu'ndan Özel Proje

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu'ndan Özel Proje

TOBB Kastamonu Kadın Girişimciler Kurulu Cumhuriyet'in 100'üncü yılına özel projelerini Tosya'dan başlattı.

Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Kastamonu Kadın Girişimciler Kurulu İcra Kurulu üyeleri Aralık ayı toplantısını Tosya Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirdi.

Tosya’da çeşitli ziyaretlerde bulunan İcra Kurulu üyeleri Tosya Haber37 Gazetesi İdarehanesini, Tosya Kaymakamı Uğur Ünsal’ı, Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil’i ziyaret etti. 

‘100’üncü Yılda 100 Kadına 10 Meslek’

Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Kastamonu Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yüksek Mimar Halime Nilgül Şener Tosya’da bulunma sebeplerini; “TOBB Kastamonu Kadın Girişimciler Kurulu olarak girişimci kadınlarımızı destekliyoruz, problemleri ile ilgileniyoruz. Girişimci kadınlara eğitimler veriyoruz. Meslek sahibi olabilmeleri için de çeşitli kurslar açıyoruz. Bu dönem Kasım ayında çalışmalarımıza başladık. 20 üyemiz var. İcra kurulumuzda 12 üyemiz var. İcra Kurulu olarak ikinci toplantımızı da Tosya’da gerçekleştiriyoruz. Bu seneye özel olarak “100.yılda 100 kadına geleneksel meslek dallarında 10 meslek” isimli projemizin duyurusunu ve başlangıcını da Tosya’dan yapmak istedik. Bu projemizde genelde körelmeye yüz tutmuş veya önü açık olmayan geleneksel mesleklerin eğitimlerini vererek bu el sanatlarının yaşatılmasını ve kadınlarımızın bu mesleklerle girişimci olmalarını istiyoruz. Birinci adımımızda Tosya’daki kese kuşağın tanıtılması ve yaşatılmasını istiyoruz. Projemizde Tosya Kese kuşağını ilk sıraya aldık. Bunun için çeşitli çalışmalara başladık ama bu daha ilk adım. Tosya’da kese kuşak yapmak isteyen bu mesleği öğrenmek isteyen kadınlarımızla bir araya gelmek istiyoruz. Bu konuda bir AB Birliği Projesi oluşturacağız. Yaptığımız her meslek eğitimi için bir AB Projesi oluşturma ile işe başlıyoruz. Bu eğitimi alan her bir kişi meslek sahibi olabilsin. Projemizde kadınlarımız sadece eğitimi alıp evinde bir köşede kalmasın, meslek sahibi olup bunu ilerletebilsin istiyoruz. Tosya Kesesi’nde ham madde konusunda sıkıntılar var, hammadde bulunması konusunda çalışmalar yapacağız. Bu konuda kaymakamımızdan, belediye başkanımızdan ve Tosya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımızdan destekler istedik. Hepsi de çok olumlu baktılar ve destek olacaklarını dile getirdiler. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” şeklinde anlattı. 

İcra Kurulu Girişimci Kadınlarla Bir Araya Geldi

Kurul, Tosya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Salih Tekeli ve Meclis Başkanı ve aynı zamanda TOBB Kastamonu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Münevver Mehpare Abacı’yı da ziyaret ettikten sonra icra kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Ardından Tosya'daki kadın girişimcilerle bir araya gelinerek projelere, sektörel sorunlara ve çözümlere yönelik istişarelerde bulunuldu. Toplantı sonrasında Tosya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı ve TOBB Kastamonu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Münevver Mehpare Abacı’ya TOBB Kastamonu Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yüksek Mimar Halime Nilgül Şener tarafından teşekkür plaketi verildi. 

Özel Haber

Bakmadan Geçme