• Haberler
  • Genel
  • THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat: 'Kastamonu Gerçekten Büyüleyici'

THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat: 'Kastamonu Gerçekten Büyüleyici'

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, Kastamonu ziyareti sonrasında ziyareti değerlendirdiği geniş çaplı bir açıklama yaptı. Bolat 'Kastamonu gerçekten büyüleyici' ifadelerini kullandı.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, Kastamonu ziyareti sonrasında ziyareti değerlendirdiği geniş çaplı bir açıklama yaptı.

Bolat’ın açıklamaları şöyle: “Üç aylık aralıklarla yaptığımız İştirakler Çalıştayımızda bu sefer Kastamonu’nun manevi iklimi başta olmak üzere, kültürel ve tarihi değerlerini tanıma fırsatı bulduk. Tarihi kent merkezi, konak mimarisi, külliyeleri, camileri, hanları ile şehrimiz gerçekten büyüleyici.”

'Kastamonu Havalimanı Sayesinde…'

THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat: 'Kastamonu Gerçekten Büyüleyici'

Bolat: “Kastamonu, 2013 yılından beri hizmet veren Kastamonu Havalimanı sayesinde İstanbul’dan 1 saat uçuş mesafesinde bulunuyor (haftada 5 gün uçuyoruz). Şehre İstanbul'dan karayolu ile ortalama 4,5 saatte, Ankara’dan ise 2016 yılında hizmete giren Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli sayesinde 2,5-3 saatte ulaşmak mümkün. Tarih, kültür, doğa, deniz ve gastronomi açısından oldukça zengin olan şehrimiz, ülkemizin çok yönlü destinasyonlarından birisi. Bu güzide şehrimizle ilgili gözlemlerimi paylaşmak istedim.”

'Kastamonu Kent Merkezi Adeta Açık Hava Müzesi Gibi'

THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat: 'Kastamonu Gerçekten Büyüleyici'

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat: “Kent merkezi, tarihin katmanlarına yolculuk imkanı veren, kültürü ve manevi iklimi en üst düzeyde hissedeceğiniz bir açık hava müzesi adeta. Yalnızca 20-25 dakika mesafedeki Kasaba Köyü'nde bulunan ve 2023 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne dahil olan Mahmutbey Camii Anadolu’daki ahşap tavanlı ve ahşap destekli camilerin en önemli örneklerinden biri. 1366 yılında inşa edilen cami, halk arasında ‘çivisiz camii’ olarak da biliniyormuş ve ahşap çatısı hiçbir metal aksam veya çivi kullanılmadan, bindirme tekniği ile yapılmış.”

'Turizm Olanakları İle Dikkat Çekiyor'

THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat: 'Kastamonu Gerçekten Büyüleyici'

Bolat: “Ankara’dan geliş güzergahında kent merkezinin 30 kilometre güneyinde yer alan Ilgaz Dağı ve çevresi dört mevsim turizm olanakları ile dikkat çekiyor. Ilgaz Dağı Milli Parkı’na da ev sahipliği yapan Dağ, özellikle kış turizminde kristalize kar özelliği ile öne çıkan merkezler arasında yer alıyor.”

'Milli Park, Yükselen Turizm Değeri Olarak Dikkat Çekiyor'

THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat: 'Kastamonu Gerçekten Büyüleyici'

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat: “Küre Dağları Milli Parkı da eşsiz doğası ve özellikle sınırlarındaki kanyonlar ve mağaralar ile öne çıkan Kastamonu’nun yükselen turizm değeri olarak dikkat çekiyor. Valla, Horma ve Çatak Kanyonları ile Ilıca Şelalesi ve Ilgarini Mağarası akla ilk gelen yerler. Kanyon içinde 3 kilometrelik ahşap bir platform üzerinde eşsiz bir deneyim yaşamak mümkün. Bir mühendis olarak, yürüyüş süresince beni özellikle platformun deneyimi kadar bu platformun hangi şartlarda ve ne zorluklarda yapıldığı da ilgilendirdi. Çok zor bir parkurda böylesine bir turizm ürününün hayata geçmesinde vesile olan herkese teşekkür ediyorum.”

'Daday: Şirin Bir İlçe'

THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat: 'Kastamonu Gerçekten Büyüleyici'

Bolat: “Kastamonu’nun en rekabetçi turizm bölgesi olarak nitelendirilen Küre Dağları Milli Parkı içinde yer alan Daday ilçesi de at ve binicilik faaliyetleri olan şirin bir ilçe olarak öne çıkıyor. İlçede farklı nitelik ve yetenekte doğal yaşam çiftlikleri ve at çiftlikleri hizmet veriyor.”

'Kastamonu’ya Katkı Sunmaya Devam Edeceğiz'

THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat: 'Kastamonu Gerçekten Büyüleyici'

Bolat son olarak şunları söyledi: “Milli Bayrak Taşıyıcı Havayolu olarak ülkemizin her değerini ve zenginliğini dünyanın dört bir yanında tanıtmayı görevimiz sayıyoruz. Doğa ve kültür turizmi için uluslararası rekabet potansiyeline sahip Kastamonu da dahil olmak üzere her şehrimizi kendine has özellikleri ve zenginlikleriyle tanıtmaya, ülkemize her alanda katkı sunmaya devam edeceğiz.”

Bakmadan Geçme