Temel İlk Yardım Eğitimi Verildi
Kastamonu'da Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Acil Sağlık Hizmetleri birimi tarafından Temel İlk Yardım Eğitimi verildi.
Türkiye'de başta trafik kazaları olmak üzere yaşanan çeşitli kazalar nedeniyle binlerce kişi kaybedilmekte on binlerce kişi yaralanmakta ve sakat kalıyor.
Sağlık Bakanlığı tarafından toplumsal ilk yardım bilinci oluşturarak afet ve kaza sonrası bireylerin zarar görebilirliğini azaltmak ve bu bilincin daha geniş kitlelere ulaştırılması, toplum içerisinde ilkyardım eğitimi almış kişi sayısının artırılması amacıyla, çalışmalar yürütülüyor.
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından il genelinde düzenli olarak ilk yardım eğitimleri düzenleniyor.
Sağlık Hizmetleri Başkanlığı bünyesinde bulunan ilk Yardım Eğitim Merkezi verdiği eğitimle, Hava Radar Komutanlığı, Kastamonu Belediyesi İtfaiyesi, Kastamonu Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (KADASK) personellerinden oluşan, 20 kişilik eğitim grubuna, Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Acil Sağlık Hizmetleri birimi tarafından Temel İlk Yardım Eğitimi verildi.