TEMA Koleji'nde mezuniyet heyecanı

TEMA Okulları Özel TEMA Koleji 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı 8 ve 12'nci Sınıflar Mezuniyet Programı Feza İhtiyar Konferans Salonu'nda yapıldı.

Mezuniyet törenine Baro Başkanı Özgür Demir, Tema Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Malik Erdoğan, KAMU-SEN İl Başkanı Nedim Afacan başta olmak üzere, okul müdür ve öğretmenleri, öğrenciler ve öğrenci veliler katıldı. 

TEMA Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Malik Erdoğan; “Beşinci ve dokuzuncu sınıfta aldığımız öğrencilerin mezuniyeti bu yıl. TEMA Koleji Kastamonu Kampüsü 4 yıl önce Kastamonu’da kuruldu. Bu birinci mezunlarımız bizim. Daha önceki mezunlarımızı ara sınıftan aldığımız öğrencilerin mezunlarını vermiştik ama bunlar tamamen 5 ve 9’dan itibaren bizim eğitim öğretimimiz ve mezuniyet verdiğimiz öğrenciler. Dolayısıyla bu çocukların başarıları tamamen Tema Koleji’nin başarısıdır aslında. Şu anda 8’inci sınıfların girmiş oldukları sınavda Türkiye birinciliğini belki bir soru ile kaçırmış olabiliriz. Ama bütün öğrencilerimiz çok başarılı. 8’inci sınıftan mezun ettiğimiz çocuklarımız. Ben üniversite sınavında da çocuklarımızdan derece bekliyorum. Çocuklarımız dediğim gibi gerçekten de çok çok iyi hazırlandılar. Hem LGS sınavlarına hem üniversite sınavlarına TEMA Koleji olarak biz Kastamonu'da en iyiyi yapmaya her zaman devam etmeye çalışacağız, devam edeceğiz. Bundan sonra da dediğim gibi gelecek olan kayıt edeceğimiz öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmeye çalışacağız. Kastamonu'da hakikaten farklı bir eğitim anlayışımız var. İnşallah Kastamonu'daki bütün çocuklarımıza faydalı oluruz diye tahmin ediyorum. Hepsine hayırlı olsun. Bahtları açık olsun, gelecekte de İnşallah hepsi başarılı olurlar. Temennimiz vatana, millete başarılı evlatlar ve bireyler yetiştirmek. Şu anda dört sezon mezun vermiş olduk, bu seneyle birlikte. Ama 8.sınıf ve 12’nci sınıfta yaklaşık 75 civarında şu anda mezunumuz var. Tüm öğrencilerimize bundan sonraki eğitim hayatlarında başarılar diliyorum, ailelerini de kutluyorum” dedi. 

“BİRİNCİLİKLE MEZUN OLMANIN GURURUNU YAŞIYORUM”

TEMA Koleji Fen Lisesi Okul Birincisi meslektaşımız Vural Akkirpi’nin kızı Deniz Akkirpi de arkadaşları adına yaptığı konuşmasında, “TEMA Koleji’nin kendi yetiştirdiği ilk mezunlarından olarak, birincilikle girdiğim okulumdan birincilikle mezun olmanın gururunu yaşıyorum. Evvela bu süreçte çok büyük emekleri olan öğretmenlerime, beraber eğitim gördüğüm tüm arkadaşlarıma ve özellikle desteğini hep hissettiğim sınıf arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum. 4 yıl boyunca birçok sunuma, projeye ve akademik çalışmaya imza atarak okulumuzu en iyi şekilde temsil ettik. Şimdi ise bu başarılarımızı taçlandırmanın zamanı… Elbette, başarı özverili bir süreçtir, başarı genelgeçer kavramlardan epey uzaktır ancak sanıyorum ki tanım fark etmeksizin duyumu hep aynıdır: Mutluluk, gurur, belki gözyaşı ve şimdi ne yapacağım sorusu” dedi. 

“YAŞAMAK BİRİKTİRMEKTİR”

Konuşmasına devam eden Akkirpi; “Önümüzde ben dahil birçoğumuz için hayatımızı kökünden değiştireceğine inandığımız bir sınav var. Aslında zamanın biraz dışında durup bakış açımızı geniş bir alana yönlendirirsek vaziyetin pek de öyle olmadığını görürüz. Çocukluğumuzdan beri girdiğimiz onlarca sınav, çalışmak için dışarı çıkamadığımız o gün, yanlış yaptığımız için kendimize kızdığımız o soru… Bizi biz yapan etmenler, hafızamızda kalan izlerin en belirginleri bunlarla sınırlı değildir. Geçmişe dönüp baktığımızda hatırladığımız en zor soru bile bir sınav sorusu değildir mesela... x’in kaç olduğundansa, dostumuzla paylaştığımız o çikolatayı ve sıcak gülüşlerimizi hatırlamak daha kolay gelir insana. Çünkü yaşamak biriktirmektir. Yaşatmaksa hatırlamak. Sınavlar kategorizedir, insan öznel ve özel…  Bütün bu yol ayrımlarının yamacında bizim amacımız, kendi belirlediğimiz rotamızda ilerlerken aslında kim olduğumuzu ve ne yapmak istediğimizi belirleyebilmek, hiç değilse sorgulayabilmek olmalıdır. Hem birey olarak hem de birlik olarak yetkinliğe ulaşabilecek kapasitemiz, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ‘Damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur.’ Hayatın bize aralayacağı kapıların hayallerimizdekinden de güzel olmasını ve geleceğimizin, gözlerimizdeki ışık kadar parlak olmasını içtenlikle temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Yapılan konuşmaların ardından spor etkinliklerinde dereceye giren öğrencilere hediyeleri plaketleri ve kupaları Okul Yönetimi ve öğretmenleri tarafından verildi. Bayrak flama teslim töreni yapıldı. TEMA Koleji Fen Lisesi Okul Birincisi Deniz Akkirpi’ye, TEMA Koleji Anadolu Lisesi Okul Birincisi Ömer Faruk Ordu’ya, TEMA Koleji Ortaokul Birincisi Zeynep Senem Altunlu yaş kütüğüne isimleri yazılı plaketleri çaktı ve birincilikle okulu bitiren öğrencilere günün anısına plaket verildi. Ardından da öğrencilere mezuniyet belgeleri verildi. Mezuniyet töreni fotoğraf çekimleri ile sona erdi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme