'Teleferik çalışmaya başlayacak'

BELEDİYE BAŞKANI OP. DR. GALİP VİDİNLİOĞLU Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Mustafa Balcı ve Yönetim Kurulu Üyelerini makamında konuk eden Belediye Başkanı Op. Dr. Galip Vidinlioğlu önemli açıklamalarda bulundu. Kastamonu gündeminde yer alan teleferik projesi, Millet Bahçesi, Osmanlı Sarayı ve Ramazan ayı etkinlikleri gibi daha birçok konu hakkında konuşan Başkan Vidinlioğlu, eski Belediye Caddesi'ni hareketlendirmek...

BELEDİYE BAŞKANI OP. DR. GALİP VİDİNLİOĞLU;


Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Mustafa Balcı ve Yönetim Kurulu Üyelerini makamında konuk eden Belediye Başkanı Op. Dr. Galip Vidinlioğlu önemli açıklamalarda bulundu.

Kastamonu gündeminde yer alan teleferik projesi, Millet Bahçesi, Osmanlı Sarayı ve Ramazan ayı etkinlikleri gibi daha birçok konu hakkında konuşan Başkan Vidinlioğlu, eski Belediye Caddesi’ni hareketlendirmek adına Osmanlı Sarayı’nın Kastamonu Belediye Başkanlık makamı olarak kullanılabileceğini söyledi.

“KİM HANGİ KONUDA DAHA YATKIN ONU ÇÖZECEĞİZ”

Belediye çalışanlarına yönelik Mesleki Eğitim ve Hizmet İçi Eğitim yapılacağını söyleyen Başkan Vidinlioğlu; “Kim hangi konuda daha yatkın onu çözeceğiz. Ramazanda iki yerde iftar yapıldı. İki yerde insanları çok rahat karşıladı. Mahalleler de iftarlar yapılmış olsaydı 300 kişi denilse 10 liradan 30 bin lira gider olacaktı. Ancak biz 50 liralık paketleri ihtiyaç sahiplerine dağıtmanın daha mühim olduğuna karar verdik. İşin gösteriş kısmı çok önemli değil. Önemli olan işe yarar olmasıdır” ifadelerine yer verdi.

“BİZDE GEREKLİ CEVABI BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTISINDA VERDİK”

Ramazan ayı boyunca Nasrullah Meydanı’nda yapılan etkinliklere de değinen Başkan Vidinlioğlu; “Benim tüm derdim esnafın olduğu yerde yoğunlaşma olsun ki, esnaflarda sebeplensin. Bir sürü fısıltı gazetesi yayılmış. Fısıltı gazetesi ‘esnaf ayağa kalktı’ dedi. Tüm esnafları tek tek dolaştım. Bu işin doğru olup olmadığını sordum. Böyle bir şeyin olmadığı ortaya çıktı. Münire Medresesi iş yapar düşüncemiz vardı. İlk başlarda Münire Medresesi’ndeki esnaflar dükkanlarını açtı, sonra onlarda açmadı. İlçelerden de gelenler oldu. Nasrullah Meydanı cenaze evi gibiydi, Ramazan’da şenlendi. Öğrenciler Kuzeykent’te dolduğu için Kuzeykent cıvıl cıvıl, şehrin bu tarafı ise cansızdı. Önümüzdeki yıllarda da bu etkinlik devam etsin istiyorum. CHP İl Başkanı etkinliklere ve Bengü Türk TV’ye ödenen ücretleri gündeme getirdi. Bizde gerekli cevabı Belediye Meclisi Toplantısında verdik” dedi.

“HALATI TAKACAKLAR VE TELEFERİK ÇALIŞMAYA BAŞLAYACAK”

Teleferik konusuna da açıklık getiren Belediye Başkanı Vidinlioğlu; “Teleferikle ilgili konuyu hukukçularla konuştum. Kendi aramızda da konuyla ilgili görüşmeler yaptık. Teleferiğin kabinleri gümrükte bekliyor. Halatı takacaklar ve teleferik çalışmaya başlayacak. Yani işin yüzde 90’lık kısmı bitmiş. Şu aşamadan sonra ‘ben bunu istemiyorum’ deme şansımız yok. İş yüzde 60’larda olsaydı durum daha farklı olabilirdi. Referandum konusunda ise önümüzde örnek yok. Hukuk bağlayıcı. Teleferiğe karşı değilim ancak güzergahın doğru olmadığını söyleyebilirim. Keşke teleferiğin güzergahı Kastamonu Havalimanı’ndan Ilgaz Dağı’na kadar olsaydı. Uçaktan inen ya da Kastamonulu vatandaşlarımız Ilgaz Dağı’nın zirvesine çıkardı” diye konuştu.

“DÖNÜŞÜM GERÇEKLEŞTİRİLECEK BİNALAR TESPİT EDİLECEK”

Eski yapılar ve Millet Bahçesi’nin son durumları hakkında da bilgiler veren Başkan Vidinlioğlu; “Dönüşüm gerçekleştirilecek binalar tespit edilecek. Tarihi dokuya uyumlu binalar var. O binalara restorasyon yapılması lazım. Arada ise betonarme binalar var. Betonarme binaların dış cephesiyle ilgili çalışma yapılabilir. Eskimiş betonarme binalar tamamen ortadan kaldırılarak; ister müteahhit, ister ise TOKİ ile anlaşılıp yeni binalar yapılabilir. İki tane tarihi binanın arasındaki bina ise Kastamonu dokusuna uygun bir bina olarak yapılabilir. Önemli olan iradedir. Sonrası kendiliğinden gelir. Millet Bahçesiyle ilgili, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yaptığı proje TOKİ tarafından beğenilmedi. Yavan bir proje olduğu bildirildi. Sanıyorum ki ihale süreci sene sonunu bulacak. Hızlandırmak için bastırmaya başlayacağız” ifadelerini kullandı.

“KOSKOCA UÇAĞI TAŞIMAK PARA, BÜTÇE DEMEK”

Uçak Cafe’nin olduğu yere vatandaşların doğru düzgün gidemediğini vurgulayan Başkan Vidinlioğlu; “O uçağın başka yere alınması gündeme gelebilir. Bir süre daha böyle devam eder. Koskoca uçağı taşımak para, bütçe demek. Konya’da bir örneği var. Ancak Kastamonu’da o doluluğu yakalamak zor.”

“BANA OY VERECEKLER DİYE ROL MÜ YAPAYIM?”

Konakları turizme kazandırmak istediğinin de altını çizen Başkan Vidinlioğlu, “Konaklar aylık 3 bin lira kiradan verildiği zaman kaliteden taviz veriliyor. Oysa sembolik bir rakam olsa, işletmeci de istenilen konseptte hizmet verir. Her gittiğimiz yerde nerede yemek yiyebiliriz sorusunu neden soruyoruz? Her lokantada yemek var. Ancak yöresel olsun ve bize uygun olsun istiyoruz. Ben bana pideci oy versin diye söylemiyorum. İnandığım için söylüyorum. Bana oy verecekler diye rol mü yapayım? Küçük dükkan ama hamur açma makinesi var. Soruyorum kıymanız neden satır kıyması değil? Etli ekmeğin üstüne margarin sürmeyeceksin, tereyağı süreceksin. 100 pideciden 7 aydır 1’isi bunu yapmadı. Her gittiğim yerde de söyledim” diye konuştu.

“OSMANLI SARAYI BELEDİYE BAŞKANLIĞI MAKAMI OLARAK KULLANABİLİNİR”

Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, Osmanlı Sarayı ile ilgilide önemli bir çıkış yaptı. Başkan Vidinlioğlu, “Osmanlı Sarayı’nın kütüphane olarak kullanılması doğru değil. Kütüphane için yer mi yok Osmanlı Sarayı kütüphane olsun. Osmanlı Sarayı eski belediye binası. Osmanlı Sarayı’nı gündemime aldım. Orası Belediye Başkanlığı Makamı olarak da kullanabilinir. Net bir karar vermedim ama makam olarak kullanılma düşüncesine uzak değilim. İşler rutine girdikten sonra, arazide olmak lazım. Nerede ne yapıldığını görmemiz gerekir” dedi.

“ŞEYHOĞLU KONAĞI İLE İLGİLİ OLARAK YENİ BİR İHALE SÜRECİ OLACAK” “Kastamonu’ya yatırım getirmeye çabalamamız gerekir. Para bulmalıyız. Her şeyi belediyenin bütçesiyle yapmak mümkün değil ki” diyen Başkan Vidinlioğlu, Kefeli Yokuşu ve Şeyhoğlu Konağı ile ilgili de açıklamalarda bulunarak; “Kefeli Yokuşu tarihi bir yer oraya asfaltlama olmaz. Yağmur sularının tahliyesi yapılmalı. Yahut meyil verilmeli. Bu konuda da işi ehliyle yapmalıyız. Hz. Pir yolundaki taşlarda sorun yaşanmıyor. Şeyhoğlu Konağı ile ilgili olarak da yeni bir ihale süreci olacak” dedi.

Bakmadan Geçme