Teknokent'te Bölgesel Ekonomi Toplantısı

Kastamonu Teknokent binasında Batı Karadeniz bölgesi illerinin TOBB Genç Girişimciler Kurulu başkan ve üyelerinin katılımıyla bölgesel toplantı gerçekleştirildi.

Kastamonu Teknokent binasında gerçekleştirilen toplantıda, Batı Karadeniz bölgesinin ekonomik ve yatırım potansiyeli ele alındı. Toplantının açılışını yapan Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Kandemir, bölgedeki işsizlik oranları ile yatırım ve gelişim fırsatlarını slayt sunumu eşliğinde anlattı. 

Toplantıya Bartın Genç Girişimciler Kurulu (GGK) Başkanı Hüseyin Alp Akın, Çorum GGK Başkanı Fatih Mehmet Altan, Tokat GGK Başkanı Fikret Ayvaz, Bolu GGK Başkanı Murat Karaağaç, Zonguldak GGK Başkanı Yunus Aydoğan ve TOBB Batı Karadeniz Bölge Başkanı ve GGK Başkanı Ferit Mutlu katıldı. Toplantıda, genç girişimcilere yönelik yatırım ve gelişim çağrıları yapıldı. Bölgedeki işsizlik sorununa dikkat çeken konuşmacılar, Batı Karadeniz’in sahip olduğu potansiyelin daha iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Tokat’ın sahip olduğu büyük mermer rezervi gibi bölgenin gizli kalmış zenginliklerinin ortaya çıkarılması gerektiği ifade edildi. Ayrıca, genç girişimcilerin teknoloji ve yenilikçi yaklaşımlar ile bölge ekonomisine katkıda bulunabileceği dile getirildi. 

Toplantı, Batı Karadeniz’in güçlü yönlerini ortaya koyarak, bölgenin kalkınma yolunda atılacak adımların değerlendirilmesiyle sona erdi.

Bakmadan Geçme