TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan bayram mesajı

TBMM Başkanı Kurtulmuş: 'Kurban Bayramımızı iyilik ve bereket getirmesi temennisiyle tebrik ederim.'

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, “Kurban Bayramımızı yardımlaşma, kardeşlik ve dayanışma bilinci içinde milletimize iyilik ve bereket getirmesi temennisiyle tebrik ederim” dedi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında Alvarlı Efe’nin bir şiirinden kısa bir kısmı paylaşan Kurtulmuş, Kurban Bayramı’nın iyilik ve bereket getirmesi temennisinde bulundu.

Bayram mesajına Alvarlı Efe’nin, “Mevlâ bizi afv ede, gör ne güzel 'ıyd ola, Cürm ü hatâlar gide, Bayrâm o bayrâm ola, Mevlâ'yı cândan seven, Rızâ-yı Hakk’a eren, Lutf-i Hudâ'ya güven, Bayrâm o bayrâm ola” mısralarıyla başlayan Kurtulmuş, mesajının devamında şu ifadelere yer verdi: “Kurban Bayramımızı yardımlaşma, kardeşlik ve dayanışma bilinci içinde milletimize iyilik ve bereket getirmesi temennisiyle tebrik ederim. İnsan oluş hikayemizle başlayan ‘Kurban’ ibadeti aslında ‘yakınlık’ manasındadır. Bizleri bencilliğin esaretinden kurtarıp, sorumluluk sahibi insanlar olduğumuz şuuruna eriştiren, yeryüzündeki tüm ihtiyaç sahibi kardeşlerimizi gözetmeye sevk eden, uzakları yakın eden, kavuşmaların, barışmaların, sevinçlerin bayramı olan Kurban Bayramı'mız mübarek olsun. Bizleri bu bayramda da bir ve beraber kılan, mutluluk ve neşemizi artıran Rabbimize hamdolsun."

"Rabbimden tüm insanlığa esenlikler getirmesini niyaz ediyorum"

Allah’ın rızasına kavuşmak, O’nun yakınlığına erişmek gayelerini taşıyan Kurban farizası, Allah rızası için infak edebilmenin sağlayacağı kalp ferahlığıyla, bizleri sonsuz bereketin bir parçası kılacaktır. Allah’a şükran borcunu ikram ve infak ederek yerine getirenlere ne mutlu. Şüphesiz Kurban ve Hac farizaları birbirinden ayrı düşünülemez, Kurban Bayramı vesilesiyle tüm Hacılarımızın Haclarını da tebrik ederim, Allah mübarek ve mebrur eylesin. Bayramlar, bizlere barış dolu yeni bir dünyanın mümkün olabileceğini de hatırlatıyor. Hoyratlıktan, gönül kırıcılıktan, şiddetten, her türlü kötülükten bunalmış olan insanlığın, bayramlar vesilesi ile sevginin, dayanışmanın ve barışın değerini bir kez daha anlayacağını ümit ederim. Cenâb-ı Hak milletimizin kurban ibadetini kabul etsin temennisi ile bayramınızı tebrik ediyor, Rabbimden tüm insanlığa esenlikler getirmesini niyaz ediyorum. Bayramımız bayram ola.”

Özel Haber

Bakmadan Geçme