• Haberler
  • Genel
  • Taşköprü'de STK'lar Karar Mekanizmasına Katılacak

Taşköprü'de STK'lar Karar Mekanizmasına Katılacak

Taşköprü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Taşköprü Eğitim Derneği ortaklığı ile hazırlanmış olan STK'lerin Karar Alma Mekanizmalarına Katılımı Projesi'nin protokolü Vali Meftun Dallı başkanlığında Valilik makamında imzalandı.

Protokol törenine Sivil Toplumla İlişkiler Kastamonu İl Müdürü Yavuz Selim Şimşek, Taşköprü İlçe Milli Eğitim Müdürü: Ahmet Şirin ve Taşköprü Eğitim Derneği Başkanı Ali İmran Özdemir mazereti nedeniyle Dernek Saymanı Aydın İnce katıldı.Taşköprü'de STK'lar Karar Mekanizmasına Katılacak

Protokol töreninde proje hakkında bilgi veren Vali Meftun Dallı; “Taşköprü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nüzle Taşköprü Eğitim Derneği birlikte karar alma süreçlerine katılım temalı bir proje hazırlamışlar. İçişleri Bakanlığımızın Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü'nden 155 bin liralık destek temin etmişler. Öncelikle projelerin hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. Bildiğiniz gibi günümüzde yönetişim kavramı var. Yani halkın, sivil toplum kuruluşlarının, oradaki diğer, aklınıza gelebilecek yönetime katılmasında fayda olacağını düşündüğümüz bütün aktörlerin karar alma süreçlerine katılımı son derece önemli. Yani insanların ne istediğini bileceğiz ki, ona göre tedbirlerimizi alalım, kaynaklarımızı ayıralım, belirleyelim. Bu anlamda Taşköprü'deki sivil toplum kuruluşlarına bir dizi eğitimler planlıyorlar bu proje çerçevesinde. ‘Bu süreçlere nasıl katılacaklar? Bunu yaparken hangi imkanları kullanabilirler? Yönetim olarak bunlara ne şekilde daha iyi cevaplar verilebilir noktalarında’ 5 aylık bir süreç boyunca Taşköprü ilçemizde bu proje çerçevesinde bu eğitimler verilecek ilgili taraflara. Çok iyi bir katkısı olacağını düşünüyorum yönetim, yönetişim süreçlerine. İnşallah bundan sonraki yıllarda daha güzel bir uyum içerisinde karşılıklı halkımızla, oradaki yöneticilerimiz daha güzel işler yaparlar bu vesileyle. Onun için bu projenin gayet önemli olduğunu düşünüyorum. İlçemize, ilimize, oradaki halkımıza, yöneticilerimize hayırlı uğurlu olsun diyoruz” dedi.

Karar Alma Mekanizmalarına Katılım Projesi

Projenin amacı ile hedefi; “Kamu-STK iş birliğini sağlayarak STK'ların karar alma mekanizmalarını ve kurumsal kapasitelerini güçlendirmektir. Kamu tarafından yürütülen politikaların toplumsal kabulünü artırmak, sahiplenilmesini sağlamak ve sivil toplum kuruluşlarının karar alma mekanizmalarına katılımını sağlayarak kurumsal kapasitelerini güçlendirerek daha iyi bir yönetişimin ortaya konulmasına ihtiyaç vardır. Bu durum 12. Kalkınma Planında, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler politika belgelerinde de vurgulanmaktadır. Dernek ile Taşköprü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında eğitim faaliyetleriyle ilgili 3 yıl süreli iş birliği protokolü imzalanacaktır. İlçe MEM'in spor, sanat, kültür, eğitim, yardım ve proje faaliyetlerinin karar toplantılarına katılmak. İlçe MEM ve STK'lar arasında çalışma ağı kurmak. İlçe MEM VE STK'Lar arasında 3 yıllık ortak çıkarlara dayalı ortak eylem planı hazırlamak” olarak belirtildi.

Düzenlenecek Etkinlikler

Proje kapsamında; STK'ların karar alma mekanizmalarına katılım şekillerinin anlatılacağı eğitim verilecektir. STK'ların kapasitelerini geliştirme yollarının anlatılacağı eğitim düzenlenecektir. Türkiye, Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler tarafından sivil toplumun geliştirilmesine yönelik politika belgelerinin içeriklerinin anlatılacağı eğitim düzenlenecektir. Taşköprü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve sivil toplum kuruluşları arasında ortaklık ağı kurulması toplantısı gerçekleştirilecektir. Taşköprü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve sivil toplum kuruluşları arasında 3 yıl süreli ortak faaliyetlerin belirleneceği toplantı düzenlenecektir. Karar alma mekanizmalarına katılımı gerçekleştirmek için dernek yönetimi ilçe milli eğitim komisyonu toplantısına temsilci gönderecektir. karar alma mekanizmalarına katılımı sağlamak için dernek yönetimi ilçe Hayat Boyu Öğrenme Komisyonuna temsilci gönderecektir. Taşköprü’nün kadim tarihiyle ilgili ortak faaliyet alanlarının belirlenmesi için Pompeipolis, Donalar Kaya Mezarı, Kızlar Kalesi, çarşı içi alanlarının ziyaret edilmesi. Spor alanında ortak faaliyetler için spor alanlarının incelenmesi ziyareti. Doğal güzelliklerle ve coğrafi alanlarla ilgili ortak faaliyetlerin belirlenmesi için saha incelemesi. Taşköprü’nün kültür sanata alanlarında ortak faaliyetleri belirlemek için çarşı-müze alan incelemeleri yapılacak.

Bakmadan Geçme