Taş Baskı Atölyesine yoğun ilgi

Sinop Üniversitesi Gerze Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyeleri Doç. Dr. İbrahim Gökhan Ceylan ve Doç. Dr. Hatice Bahattin Ceylan tarafından 2'nci Uluslararası Gerze Sanat Çalıştayı gerçekleştirildi.

Taş Baskı Atölyesine yoğun ilgi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

13-15 Ekim 2023 tarihleri arasında Sinop Üniversitesi Gerze Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen Çalıştaya Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü öğretim üyeleri Doç. Dr. Elif Tarlakazan ve Arş. Gör. Dr. Sofya C. Canbolat katıldı.

AHŞAP TAŞ BASKI ÜZERİNE SÖYLEŞİ YAPILDI

Çalıştay kapsamında suluboya, illüstrasyon, dijital illüstrasyon, video art, exlibris, taş baskı, serigrafi, kaligrafi, land art gibi farklı sanat dallarında atölyeler gerçekleştirilirken aynı zamanda yurt dışından sanatçıların yapay zeka destekli sunumları da yer aldı.  Grafik Tasarım öğretim üyeleri çalıştay kapsamında Kastamonu Ahşap Taş Baskı atölyesi gerçekleştirdi. Çalıştayın ikinci günü Dr. Sofya Cihan Canbolat tarafından “Ahşap Taş Baskı Üzerine Söyleşi” yapıldı. 

Son olarak Cengiz Aytmatov’un Beyaz Gemi isimli romanından uyarlanan ve yönetmenliğini Artıkpay Suyundukov’un yaptığı, 47 farklı ödül almayı başaran 2020 yılı yapımı ‘Shambala’ filmi çalıştay kapsamında izleyici ile buluştu ve Çalıştay Sanat Özel ödülü aldı. Atölyelere ve sunumlara çok sayıda öğrenci ve sanatsever katıldı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme