• Haberler
  • Genel
  • 'Tanıtım faaliyetlerinde doğru yolda ilerliyor'

'Tanıtım faaliyetlerinde doğru yolda ilerliyor'

VALİ YAŞAR KARADENİZ   Başkent'te Kastamonu Günleri konulu istişare toplantısı Vali Yaşar Karadeniz'in başkanlığında Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda yapıldı. Toplantıya Belediye Başkan Vekili Mehmet Yurt, Vali Yardımcısı Ünal Kılıçarslan, İlçe Belediye Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, Kastamonu Esnaf ve Sanatkrlar Odaları Birliği Başkanı Dursun Ergin ve kamu kurum ve...

VALİ YAŞAR KARADENİZ;

 

Başkent’te Kastamonu Günleri konulu istişare toplantısı Vali Yaşar Karadeniz’in başkanlığında Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Toplantıya Belediye Başkan Vekili Mehmet Yurt, Vali Yardımcısı Ünal Kılıçarslan, İlçe Belediye Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, Kastamonu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Dursun Ergin ve kamu kurum ve kuruluş müdürleri katıldı.

“KASTAMONU’YU ARTIK TATİL İÇİN TERCİH EDENLER OLUYOR”

“İlimiz yapılan tanıtım faaliyetlerinde doğru yolda ilerliyor” diyen Vali Karadeniz; “Kastamonu Günleri hem Ankara’da, İstanbul’da, Bursa’da tüm Kastamonulu bileşenlerin yan yana gelerek organize ettiği etkinlikler şeklinde devam ediyor. Ankara’da yapılan etkinlik tanıtım kavramıyla diğerleriyle yan yana getirdiğimizde daha çok özdeşleşen, daha çok bağdaşan bir etkinlik durumunda. Bir etkinliğin tanıtım olabilmesi için hedef kitlesinin doğru kurgulanmış olması ve bu zamanlamanın doğru yapılması, dolayısıyla o kitleye ulaşılması. Kastamonu tanıtım faaliyetinde orada daha çok Kastamonulu varsa o hemşeri buluşmasıdır. Ama orada Kastamonuludan daha fazla başkaları varsa işte orada tanıtım başlamış demektir. Ankara bizim turizm konusunda hedef kitlelerimizin başında yer alan bir il. Buradaki etkinlikleri ayrı bir şekilde önemsememiz lazım. Bize çok yakın bu metropolü biz Kastamonu olarak iyi değerlendirmek durumundayız. Gelişmeler gösteriyor ki bu konuda aslında bir yol almaya başladık ama daha yolun başındayız. Son bir buçuk yıldır Ankara’dan üst düzey bürokratlardan Kastamonu’yu artık gezmek için ve tatil için tercih edenler oluyor. Bu önemli bir veridir” dedi.

“ANKARA’DAKİ KASTAMONU GÜNLERİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”

Kastamonu’nun tanıtım faaliyetlerine değinen Vali Karadeniz; “Geçen Yıl Ilgaz’da Ankara’dan günü birlik kalmak için değil, sabah çıkmış kayak yapacak akşam dönecek şekilde gelenlerin sayısında bir artış gözlemlemeye başladık. Demek ki bu konuda ilimiz yapılan tanıtım faaliyetlerinde doğru yolda ilerliyor. Tanıtım faaliyeti uzun soluklu bir çalışmadır. Bir yılla sonuçlandırılacak bir konu değildir. Devamlı üzerini işlememiz gerekiyor. Onun için Ankara’daki Kastamonu Günleri bizim için önemli. Valilik olarak bizde bunu önemsiyoruz. Bu konuda buradaki yükün paylaşılması anlamında yapılması gereken çalışmalara ben inanıyorum ki tüm belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, meslek odalarımız bu konuda üzerlerine düşeni fazlasıyla yapacaklardır diye düşünüyorum. Organizasyonun içeriği mutlaka Kastamonu olmalıdır. Bu olacaksa da yükün paylaşılması ile mümkün olacaktır. Kastamonu günlerinin önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda başarılı geçmesini diliyorum. Bu konuda ayrıntılı olarak belki bir teknik çalışma yapmamız, önerileri toplamamız gerekir. Toplantımızın olumlu yönde seyredeceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı. Toplantıda, Ankara-Kastamonu Dernekler Federasyonu koordinesinde 19-22 Mart 2020 tarihleri arasında Ankara da 16'ncısı düzenlenecek olan Başkent’te Kastamonu Günleri öncesinde yapılacak hazırlıklar görüşüldü.

Bakmadan Geçme