Tamsaha'nın 238. Sayısı Yayında

TamSaha dergisinin 2024 Eylül sayısı yayında. Dünya ve Türkiye futbolunun gündemindeki konuları röportaj ve dosyalarla ele alan derginin 238. sayısı da dopdolu. 

A Millî Takımımızın UEFA Uluslar B Ligi'ndeki yolculuğu bu ay başlıyor. Almanya'da düzenlenen 2024 Avrupa Şampiyonası finallerinde çeyrek final oynama başarısını gösteren ay-yıldızlılar, 6 Eylül'de deplasmanda Galler, 9 Eylül'de ise İzmir'de İzlanda ile karşı karşıya gelecek. UEFA Uluslar Ligi'nin statüsü, maç takvimimiz ve Uluslar Ligi tarihçemiz ve rakip tanıtımları bu sayıda...

Galler Millî Takımı: Bale'siz Günlerin Sancısı

Yıllar boyu dünya çapında oyuncular yetiştiren ancak sadece 1958'deki Dünya Kupası finallerine gidebilen Britanya temsilcisi, EURO 2016'ya katılmayı başardığı gibi büyük bir sürpriz yaparak yarı final oynadı. Galler, dört yıl sonra EURO 2020, ardından da 2022 Dünya Kupası finallerinde boy göstererek istikrarlı bir yapıya kavuştu. Gareth Bale'in futbolu bırakmasının ardından EURO 2024'e katılamayan Galler'de teknik direktörlüğe ise tecrübesiz Craig Bellamy getirildi.

İzlanda Millî Takımı: Duraklama Devrinde

350 bin kişinin altındaki nüfusuna rağmen adeta bir devrimi gerçekleştirip 2000'lerde giderek güçlenen bir millî takım oluşturup 2016 Avrupa Şampiyonası ve 2018 Dünya Kupası'na katılmayı başaran, EURO 2016'da çeyrek final oynayan İzlanda, yakaladığı altın jenerasyonun sahneden çekilmesi ile duraklama dönemini yaşıyor.

Avrupa Kupaları: Yeni Formatta Dörtlü Sınav

Avrupa kupalarında yoluna devam eden dört temsilcimizden Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi, RAMS Başakşehir ise UEFA Avrupa Konferans Ligi'nin yeni formatındaki lig aşamasında mücadele edecek. 36 takım arasında en az ilk 24'e girerek tur atlamaya çalışacak temsilcilerimizi zorlu fakat üstesinden gelebilecekleri bir sınav bekliyor.

Ayrıca, "Avrupa Kupaları: Şampiyonlar Ligi'nde yokuz", "Elveda Herr Daum", "Turkcell Süper Kupa: Beşiktaş'tan süper zafer", "Transfer Dosyası: Yıldızlar yer değiştirdi", "Kazimierz Deyna: Lehistan'ın yeşil sahalardaki sefiri", "UEFA Süper Kupa: Real Madrid'den süper rekorlar", "Bordeaux'nun vedası", "Jimmy Johnstone: Celtic'i zirveye taşıyan Uçan Pire", "Como: Endonezya desteğiyle 20 yıl sonra Serie A'da", "Paris 2024: Futbolun altınları İspanya ve ABD'nin", "Sven-Göran Eriksson: İngilizlere futbol öğreten adamdı!" ve "İsmail Gökçek: Paris Olimpiyatları" dosyaları ile TamSaha'nın 238. sayısında da futbol kültürünün değişik konularıyla farklı bir içerik yer alıyor.
 

Tamsaha'nın 238. Sayısı Yayında

Bakmadan Geçme