Taksicilerin acı konvoyu

Kastamonu'daki taksiciler, meslektaşlarının 2 genç tarafından aracında bıçaklanarak öldürülmesini konvoy yaparak protesto etti.

Aktekke Mahallesi Yol Sokak’ta meydana gelen olayda taksici Nurettin Tığlıgil’in (55) aracına yolcu olarak binen ve aralarında tartışma çıkan A.A. (16) ve B.K. (18) tarafından bıçaklanmış ve Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan müdahaleye rağmen kurtulamamıştı. Yaşanan olaya tepki göstermek amacıyla Tığlıgil’in meslektaşları Beyçelebi Mahallesi’ndeki Çağlar Parkı önünde bir araya geldi. Araçlarının aynalarına siyah kurdele bağlayan taksiciler, cinayete tepki gösterdi.

“DEVLET TARAFINDAN KENDİMİZİ KORUNUR VE GÜVENİLİR HİSSETMEK İSTİYORUZ”

Burada açıklamada bulunan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Sarıahmetoğlu, büyük üzüntü duyduklarını belirterek; “Ekmek parası için çalışan kardeşimizin vahimce katledilmesi olayına kamuoyunun dikkatini çekmek ve burada taksici esnafı olarak, şoförler ve otomobilciler esnaf odasının önderliğinde tepkimizi göstermek maksadıyla toplanmış bulunuyoruz. Rahmeti rahmana kavuşan taksici kardeşimiz Nurettin Tığlıgil’e Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesine sevenlerine sabır diliyorum. Kolay bir şey değil, evinden sabah ekmek parasını kazanmak için izzetiyle çalışan bir arkadaşımızın böyle bir olaya maruz kalması, bizleri ziyadesiyle üzmüştür. Bir daha tekrarlanmaması için gerek valiliğimiz gerek emniyet birimlerimizle istişare ettik ve ediyoruz. Taksici esnafını daha iyi nasıl koruyabiliriz konusunda istişarede bulunuyoruz. Esnaflık kolay değil. Müşteri olarak biniyor ama kim olduğunu bilmiyorsunuz. Piyasada bir sürü madde bağımlısı, alkol bağımlısı insanlar var. Burada bunun ileride nasıl tedbirleri alınabilir. Gece nöbetlerinde özellikle taksi duraklarında emniyet güçlerimizin nasıl tedbir alınacağı da sizinle paylaşılacaktır. İnşallah son bulur. Taksici esnafına karşı kin nefret duygusu oluşmasını istemiyoruz. Bazı arkadaşlarımız ‘Gece nöbetlerini kaldıralım’ diyor. Hastası, doğumu, acil işi, cenazesi olan olur mutlaka menziline ulaşmak zorunda. Arkadaşlarımız da hizmet vermek için gece gündüz duraklarda seferber oluyorlar. Biz de devlet tarafından kendimizi korunur ve güvenilir hissetmek istiyoruz. İnşallah bu olaylar son bulur” diye konuştu. 

Sarıahmetoğlu’nun açıklamasının ardından taksiciler araçlarıyla Kuzeykent Kapalı Pazar Yeri’ne kadar konvoy gerçekleştirdi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme