Tahsin Babaş İddialara Cevap Verdi

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş, Tv366 ve Açıksöz TV ortak yayınına konuk oldu.

Yayında, CHP Kastamonu İl Başkanı Dilek İlke Karabacak’a cevap veren Tahsin Babaş; “CHP İl Başkanı İlke Karabacak ‘Biz Tahsin Babaş’ın görev süresi boyunca neler yaptığını, ne fırıldıklar döndürdüğünü iyi biliyoruz’ diyor! Biz yıllardır siyaset yapan insanlar olarak üslubu da nezaketi de iyi biliriz. Şimdi ben çıkıp buradan İlke Hanım’a ‘Bensizin partide ne fırıldaklar döndürdüğünüzü biliyorum’ desem, buna cevabınız ne olur; Edep Yahu dersiniz. Ben de kendisine bu söylediklerine karşı edep yahu diyorum. Bizim emeğimiz var… Tabi bir de diğer adaylarımızın televizyonda konuştuklarına şu açıdan bakmamız gerekiyor, 5 yılda bu şehirde hiçbir şey yapılmadı mı da halen televizyona çıkıp benim projelerimi konuşuyorsunuz. Demek ki siz de bizim hizmetlerimizi görüyor ve konuşmaya değer buluyorsunuz. Biz bu şehre değer veriyoruz. Yaptığımız her iş de gördüğünüz üzere iz bırakıyor” dedi. 

‘Seçim Bir Karalama Süreci Değil Proje ve Gönüllere Dokunma Sürecidir’

Açıklamalarına devam eden Babaş; “Bir de atık su arıtma projesi meselesine açıklık getirelim. Yapım süreci detaylarıyla belediyenin kayıtlarında mevcut, 27 Ağustos 2017 tarihinde AB Delegasyonu Kastamonu Atık Su Arıtma Tesisinin finansmanını onayladı. Kim yapmış bunu, yani biz başlatmışız. Benim söylediğim şu; bizim emeğimiz var, ben yaptım demiyorum Kastamonu Belediyesi olarak yaptık, zamanında emeğimiz olan işleri söylüyoruz. Netice de bu projeyi biz başlattık şu anki yönetim de tamamladı. Ben Galip Bey’e teşekkür ediyorum, sağ olsun var olsun.  Ben bu nezaketi gösteririm, biz başlattık Sayın Galip Vidinlioğlu tamamladı. Seçim bir karalama süreci değil proje ve gönüllere dokunma sürecidir. Baltacı gittiği yerlerde Nasrullah dükkânlarını yıkacağımı söylüyormuş. Bu şehrin tarihi dokusunu korumak için restore ettiğimiz konaklara bütün Kastamonulular şahittir. Biz tarihi dokuya ve şehir hafızasına bu denli önem verirken Nasrullah’taki dükkânları yıkmamız söz konusu dahi olamaz. İnsanın niyeti ne ise onu yansıtır. Bence bu hususta Baltacı’ya sorular sormak gerekir. Ayrıca şunu da ekleyelim: Esentepe ve Aktekke’de yüksek kat sözü verdiğini biliyoruz. Gittiği her yerde yüksek kat sözü veriyor. Onların yeni başlayacağı projeler bizim vazgeçtiklerimizdir” şeklinde konuştu. 

‘Biz Siyaseten Gelip Siyaset Bitince de Gidenlerden Olmadık’

CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Hikmet Erbilgin’in ifadelerine de cevap veren Tahsin Babaş; “Biz insanımızın refahı, gençlerimizin geleceği, şehrimizin kalkınması için tam yol ileri çalışırken, yalan ve iftirayı sözüm ona siyaset diye sunanların suni gündem yaratma çabalarına dönüp dönüp cevap vererek milletimizin değerli zamanını heba edemeyiz. Çoluk çocuğu ailemizi siyasete malzeme yapmak çok çirkin, bunu doğru bulmuyorum. Ne yapalım şimdi ben de Sayın Erbilgin sizin eşiniz neden milletvekilinin yanında çalışıyor, diye sorayım mı? Ben bu üslubu doğru bulmuyorum... Nezaketli bir üslubu tercih ediyorum. 35 yıllık bir belediyeci olarak gerek devlet memuru gerek belediye başkanı olarak hep halkımızın içinde oldum,  göz göze yüz yüze baktık, biz siyaseten gelip siyaset bitince de gidenlerden olmadık” şeklinde konuştu.

‘Baştan Beri Ahlaklı Siyaset Diyoruz ve Daima Bunun Arkasında Duracağız’

Polemiklere ayıracak vakitlerinin olmadığını söyleyen Babaş; “Polemiklere ayıracak zamanımız da boşa harcayacak enerjimiz de yok, bunu özellikle belirteyim. Şimdi gelelim sizin programınızdaki iddialarına; Hikmet Erbilgin Bisiklet Yolu projemiz için ‘Akşamcıların yeri oldu’ dedi. Öncelikle bu orada ekmek kazanan esnafa büyük bir haksızlıktır. İnsanlar orada hafta sonu aileleriyle piknik yapıyor çocuklarıyla geziyorlar. Ben de torunumla oraya pek çok defa gittim. Yapılan projeleri karalayacağız diye hemşehrilerimizin ekmeğiyle oynanmasına müsaade etmem. Baştan beri ahlaklı siyaset diyoruz ve daima bunun arkasında duracağız. Sayın Erbilgin ile buyursun gidelim orada bir kahve içelim, görelim söylediği gibi mi? Oğlum Metehan Babaş’ı belediyeye benim aldırmadığımı Turhan Başkan döneminde belediyeye girdiğini bütün Kastamonu öğrendi fakat Hikmet Erbilgin öğrenemedi. Bu işler algıyla değil verilerle istatistiklerle olur. Oğlumun belediyeye girdiği tarih ortadadır. Aksini ispat edebilecek varsa çıksın ortaya. Beden Eğitimi Öğretmeni olduğu için Spor Eğitmeni olarak 2011 yılı Şubat ayında girdiği belgelidir” diye konuştu. 

‘Kastamonu, Bizim İçin Üzerine Ahlaksızca Siyaset Yapacağınız Bir Yer Değil’

Açıklamalarına devam eden Babaş; “Kastamonu, bizim için üzerine ahlaksızca siyaset yapacağınız bir yer değil… Programdan bir ders çıkarılacaksa o da şudur: ‘Bizim gerçekleştirdiğimiz projeler olmasaydı programda hiçbir şey konuşulamazdı.’ Çünkü baştan sona bizim projelerimizi anlatarak adeta benim partilim gibi konuştuğu için Erbilgin’e teşekkür ediyorum. Evet, Bisiklet Yolu bizim projemizdi bugün insanların hayatın koşuşturmacasından uzaklaşıp aileleriyle vakit geçirebildikleri, nefes aldıkları bir alanları var. Evet, KastaMall bizim projemizdi. Yüzlerce insan istihdam ediyor ve oradan ekmek yiyor. Şehrimizin girişine farklı bir vizyon kattık. Kuzeykent nasıl başlı başına bir merkez olduysa Olukbaşı da öyle bir merkez. Kalkınmanın yolu şehirdeki merkezi alanların sayısını arttırmaktır. Tabi onların tek gündemi bizim yaptıklarımızı konuşmak. O sebeple Sayın Cumhurbaşkanımızın sözünü tekrar etmek istiyorum: Onlar konuşur AK Parti yapar. Kastamonu, bizim için üzerine ahlaksızca siyaset yapacağınız bir yer değil, vatandaşımızın yaşamını kolaylaştırmak için bize proje yapma fırsatı verilen önemli bir görevdir. Ben bütün sorulara az evvel cevap verdiğim gibi cevap verebilirim fakat biz ekibimizle beraber proje üretmeye geliyoruz. Enerjimizi onların polemiklerine harcayamayız” dedi.  

‘Şehrin Sorunlarına Daha İyi Adapte Olduk’

Babaş, Kastamonu’nun sorunlarını çözecek projeler hazırladığını belirterek; “Seçim bitecek, iki gün sonra bu işler bittiğinde kol kola girip göz göze gelebilmeliyiz. Ben görev sürem bitince, geçtiğimiz 5 yıl boyunca buradaydım, insanımızla birlikteydim. Onlarla hemhal olmaya, hasbihal etmeye, gönüllerine dokunmaya devam ettim. Aynı zamanda bu süre boyunca muhasebe yaptım; neleri yaptık, nasıl çalıştık, eksiklerimiz neydi, neyi fazla yaptık, neyi yapmamalıymışız, daha iyi neler yapabiliriz, Kastamonu’nun gerçek problemleri neler, ne yapılmalı… Bunların muhasebesini yaptım. Bütün bunları önce akıl defterimize yazdık sonra da projelendirdik. Bu süreçte şehrin sorunlarına daha iyi adapte olduk. Meselelere yerinden, içinden baktık. Projelerimizi hazırlarken hem bu muhasebenin çıktılarını hem profesyonellerin görüşlerini hem de insanımızın öneri ve beklentilerini dikkate aldık. Eksiklerimizi tamamladık ve halkımızın karşısına gururla çıktık. Proje tanıtım toplantımızda açıklayacağımız Kastamonu’yu Türkiye Yüzyılı Şehirlerinin yıldızı yapacak çok özel projelerimiz var” ifadelerini kullandı. 

‘Evsiz Vatandaşlarımızı Ev Sahibi Yapacağız’

Hayata geçirmek istediği projelerden bazılarını sıralayan Babaş; “Sosyal belediyecilik istiyorsanız, daha önce yaptık yine yapacağız. Evsiz vatandaşlarımızı ev sahibi yapacağız. Her hafta sonu şehrimize tiyatro getireceğiz. Yaşlı ailelerimiz için evde bakım merkezi kurduk. Bunu genişleteceğiz. Sosyal Market’i daha geniş kitlelere yayacağız. Her muhtarımız için Kastamonu mimarisinde sıcak bir mekân yapacağız. Bizim dönemimizde Kastamonu Türkiye’nin en temiz şehri seçildi, bunu yine başaracağız. Teleferik projesi öyle ya da böyle tamamlanacak. Belki güzergâhı değişebilir fakat bu projenin Kastamonu’nun vizyonunu değiştireceği de apaçık ortada. Merkez hükümetin desteğiyle yeni bir 10 bin kişilik modern bir stadyum yapacağız. Büyük bir spor kompleksi olacak. Ilgaz- 2 Tüneli ve bağlantı yolları yapacağız. 500 yataklı yeni modern bir hastane ve bin 350 araç kapasiteli bir otopark yapılacak. Bunlar belediye hizmetlerinin dışında takip edilecek. Biz bunları sayın vekillerimizle birlikte başaracağız. Gençlerle birlikte gerçekleştireceğimiz çok özel projelerimiz var. Kastamonu’yu turizm şehri yapacağız. Tarım ve Orman Bakanımız Kastamonu için bir şans… Birlikte pek çok proje geliştirdik. Tanıtımının ardından bütün Kastamonuluların projelerimizi konuşacağına eminiz. Tarihi dokuyu koruyup, yaşatırken, yeni Kastamonu’yu da modern bir şehir olarak inşa edeceğiz. Vizyon projelerimiz var. Biz kucaklaşmaya ve kuşatmaya geliyoruz. Şehri projelerle kuşatacağız, insanımızla kucaklaşacağız. Biz bütün hemşehrilerimize söz veriyoruz; nezaketi elden bırakmadan, temiz, dürüst, titiz bir anlayışla eser ve hizmetlerin, projelerin konuşulduğu bir seçim süreci yaşatacağız” şeklinde konuştu. 

Bakmadan Geçme