Son Bir Haftada 38 Terörist Etkisiz Hâle Getirildi

Milli Savunma Bakanlığı, son bir haftada38 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Bakanlıkta gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Milli Savunma Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, ağustos ayında kazanılan zaferleri hatırlatarak, “Şanlı tarihimizde ‘zaferler ayı’ olarak bilinen ve müstesna başarıların kazanıldığı bu ayda Malazgirt Zaferi’nin 953’üncü, harp tarihinin en uzun meydan muharebesi olan savunmadan taarruza geçişimizin sembolü Sakarya Meydan Muharebesi’nin 103’üncü, Büyük Taarruz’un 102’nci yıl dönümünü şimdiden kutluyor, bu büyük zaferlerle milletimize Anadolu’nun kapılarını açan başta Sultan Alparslan ve ülkemizin kurucusu ebedî Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şanlı ecdadımızı rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz” ifadelerini kullandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) her türlü tehdit ve tehlikeye karşı mücadelesini artan bir baskı ile sürdürdüğünü belirten Tuğamiral Aktürk, “Kesintisiz şekilde sürdürülen operasyonlarımız neticesinde son bir haftada 38 terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Böylece 1 Ocak’tan bugüne kadar 868’i Irak’ın, 895’i Suriye’nin kuzeyinde olmak üzere etkisiz hâle getirilen terörist sayısı bin 763 olmuştur. 3 Ağustos’ta Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde yaralanan ve Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisine devam edilirken 20 Ağustos’ta şehit olan Piyade Uzman Çavuş Muhammed Emin Önk’e bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz” diye konuştu.

Hudutta yoğun ve dinamik tedbirlerle çok yönlü güvenliğin sağlandığına dikkat çeken Aktürk, “Son bir hafta içerisinde 8’i terör örgütü mensubu olmak üzere 337 şahıs yakalanmış, 1 Ocak’tan bugüne kadar yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 8 bin 673 olmuştur. Son bir haftada engellenen bin 381 şahıs ile birlikte bu yıl içerisinde engellenen kişi sayısı da 70 bin 712’ye ulaşmıştır” dedi. 

Bakmadan Geçme