Somalili Öğrenci Defnedildi

Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Finans ve Bankacılık Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Samira Abdishakur Hussein geçirdiği rahatsızlık sonucu tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Somali uyruklu İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Finans ve Bankacılık Bölümü öğrencisi Hussein, Kuzeykent Ulu Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Ahmet Dede Mezarlığı’nda defnedildi.

Kuzeykent Ulu Camii’nde Cenaze Töreni Düzenlendi

Bir süredir tedavi gördüğü Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşama veda eden 20 yaşındaki Somalili öğrencisi Samira Abdishakur Hussein için Kuzeykent Ulu Camii’nde cenaze töreni düzenlendi.

Törene, Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ömer Küçük ve Prof. Dr. Mehmet Atalan ile Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Dr. Mustafa Öztürk Akcaoğlu, kamu kurumları ve kuruluşların temsilcileri ile çok sayıda akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Atalan, Kastamonu Üniversitesi’ne eğitim almak için Somali'den gelen Finans ve Bankacılık Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi Samira Abdishakur Hussein’in hayatını kaybetmesinden dolayı yaşadıkları üzüntüyü dile getirerek kendisine Allah'tan rahmet, ailesi ve arkadaşlarına başsağlığı diledi.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ise vefat eden öğrenci Samira Abdishakur Hussein için; “Hayatının baharında yaşamını yitiren öğrencimiz Samira Abdishakur Hussein kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı dilerim” ifadelerini kullandı. 

Bakmadan Geçme