Sokak hayvanlarının yanındalar

Türk Kızılayı Kastamonu Kadın Kolları Başkanlığı, Kastamonu Belediyesi ve Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) İl Temsilciliği ile başlatılan 'Birlikte El Ele' çalışmasıyla düzenli olarak sokak hayvanları besleniyor. Çetin kış aylarında yaşam mücadelesi veren sokak hayvanlarına sahip çıkan Türk Kızılayı Kastamonu Kadın Kolları Başkanlığı, Kastamonu Belediyesi ve HAYTAP herkesi duyarlı olmaya çağırdı. Şehrin değişik noktalarında sokak hayvanlarını...


Türk Kızılayı Kastamonu Kadın Kolları Başkanlığı, Kastamonu Belediyesi ve Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) İl Temsilciliği ile başlatılan “Birlikte El Ele” çalışmasıyla düzenli olarak sokak hayvanları besleniyor. Çetin kış aylarında yaşam mücadelesi veren sokak hayvanlarına sahip çıkan Türk Kızılayı Kastamonu Kadın Kolları Başkanlığı, Kastamonu Belediyesi ve HAYTAP herkesi duyarlı olmaya çağırdı.

Şehrin değişik noktalarında sokak hayvanlarını besleyen Kızılayı Kastamonu Kadın Kolları Başkanlığı, Kastamonu Belediyesi ve HAYTAP, amaçların vatandaşlara örnek olmak istediklerini açıklayarak özellikle soğuk aylarda yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarının yanında olduklarını belirtti.

“HAYVAN HAKLARINA SAHİP ÇIKIYORUZ”

HAYTAP İl Temsilcisi Ayten Kökgöz, hayvan hakları ve doğanın korunmasında etkin rol oynayan HAYTAP’ın evrendeki tüm canlıların yanında olduğunu hatırlatarak,  sokak hayvanlarına yiyecek bırakmanın öneminden bahsetti. Kökgöz; “Türkiye’nin her yerinde temsilcilerimizle beraber hayvan haklarına sahip çıkıyoruz. Sadece hayvan haklarına sahip çıkmakla yetinmeyip, çevremizdekileri de hayvanların yaşama hakkına saygı duymaları gerektiğini dile getiriyoruz. Kışın en sert geçtiği aylarda ise sahipsiz sokak hayvanları yiyecek bulmakta zorlanıyor. Uzun süre yiyecek bulamayan sokak hayvanı ne yazık ki kaderiyle baş başa ve ölüme mahkum olur. Bizler de sokak hayvanların yaşam mücadelesinde yaptığımız besleme çalışmasıyla onların hayata tutunmalarını sağlıyoruz” diye konuştu.

“SOKAK HAYVANLARIMIZA MAMA DESTEĞİ YAPIYORUZ”

Türk Kızılayı Kastamonu Kadın Kolları Başkanı Tuğçe Yerdelen’de Kızılayı’n sadece afetlerde ve kan bağışlarında değil tüm canlıların ihtiyacında yardım eli uzattığını hatırlattı. Yerdelen; “Kastamonu Belediyesi ve HAYTAP ile birlikte başlattığımız çalışma durmaksızın devam ediyor. Yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarımıza mama desteği yapıyoruz. Düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz çalışma ile sahipsiz sokak hayvanlarının umudu oluyoruz” ifadelerini kullandı.

“SOĞUK HAVALARDA İSE YİYECEK BULMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORLAR” İnsanlık görevlerinden birinin de canlılara yardım etmek olduğunu vurgulayan Türk Kızılayı Kastamonu Kadın Kolları Başkan Yardımcısı ve Veteriner İşleri Müdürü Hatice Özbay; “Sıcak havalarda sokak hayvanları su, soğuk havalarda ise yiyecek bulmakta güçlük çekiyorlar. Kış aylarında başlattığımız besleme çalışmasını, havaların ısınmasıyla bir kap su ile destekleyeceğiz. Şehrin farklı farklı noktalarına temas ederek sahipsiz sokak hayvanlarına sahip çıkıyoruz. Kedinin, köpeğin, kuşun olmadığı bir şehir düşünülemez. Bizlerde canlılarımızın yaşamına destek veriyoruz. Halkımızda sokaktaki sahipsiz hayvanları besleyebilir. Evlerinde artan yiyecekleri çöpe atmadan, sokak hayvanlarına verebilir. Kedinin mırmırları ‘Yâ Râhîm! Yâ Râhîm! Yâ Râhîm’dir. Lütfen, vicdan ve merhamet duygularıyla sokak hayvanlarına yaklaşalım” dedi.

Bakmadan Geçme