• Haberler
  • Genel
  • SOGEP-Anadoludakiler Proje Teklif Çağrısı İlan Edildi

SOGEP-Anadoludakiler Proje Teklif Çağrısı İlan Edildi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından finanse edilen, Bölgemizde Ajansımız tarafından yürütülecek olan ve ülke genelinde ilk kez uygulanacak SOGEP-Anadoludakiler Programına ilişkin proje teklif çağrısı ilan edildi.

SOGEP-Anadoludakiler Programı için son başvuru tarihi 19 Temmuz 2024 olup ekte yer alan Proje Bilgi Formu, Bütçe ve İş Planı dokümanlarından ibaret olan başvuru dokümanlarının [email protected] e-posta adresine gönderilmesi gerekiyor. KUZKA’ya sunulacak projeler SOGEP öncelikleri ve Anadoludakiler kriterleri dikkate alınarak değerlendirilecek olup bu projeler arasından her bir il özelinde seçilecek azami 2 proje 26 Temmuz 2024 tarihine kadar KAYS’a girilerek Bakanlık onayına sunulacaktır. SOGEP-Anadoludakiler Programı ve başvuru süreci ile ilgili olarak ekte yer alan “Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı Anadoludakiler Bilgi Notu” ve “SOGEP Kapsamında Anadoludakiler Markası Altında Desteklenecek Projelere İlişkin Kriterler” dokümanlarından faydalanılabilecektir.

SOGEP-Anadoludakiler Programı Nedir?

SOGEP Usul ve Esaslarına uygun olarak yürütülecek olan SOGEP-Anadoludakiler Programı 2024 yılında ilk kez uygulanacaktır. SOGEP - Anadoludakiler programıyla yerel üreticilerin desteklenmesi, geleneksel kültürün yaşatılması ve yerel potansiyellerin keşfedilmesi hedeflenmektedir. Bu çerçevede; topraklarımızın tarımsal bereketi, mutfak kültürümüzün kilerleri dolduran birikimi, zanaatkarlarımızın becerilerinin çeşitliliği ve zenginliğini hikayeler ile görünür kılarak, girişimciler ve kooperatifler için yenilikçi girişim fırsatlarını ortaya çıkarmak, yerel ve bölgesel kalkınmayı desteklemek amaçlanır.

Uygun Başvuru Sahipleri Ve Destek Limitleri

Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programına, kamu kurum ve kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, birlikler, kooperatifler, sivil toplum kuruluşları, organize sanayi bölgeleri, sanayi siteleri, serbest bölge işleticileri, teknoloji transfer ofisi şirketleri ile teknoloji geliştirme bölgesi, endüstri bölgesi ve iş geliştirme merkezi gibi kuruluşların yönetici şirketleri ile kâr amacı gütmeyen veya belirli ölçüde kamu yararı gözeten şirketler başvuruda bulunabilir.

Proje bütçesi asgari 1 milyon TL (bir milyon Türk Lirası) olarak hazırlanmalıdır. Kamu kurumları ile kâr amacı gütmeyen kuruluşların sahibi olduğu projelerde eş finansman katkısı asgari yüzde 10 olarak belirlenmiştir. Kâr amacı güden kuruluşların başvuru sahibi olduğu sosyal sorumluluk projelerinde eş finansman katkısı asgari yüzde 50 olmalıdır. Kâr amacı güden kuruluşların başvuru sahibi olduğu sosyal sorumluluk projelerinde ise eş finansman katkısı asgari yüzde 50 olarak sınırlandırıldı

Bakmadan Geçme