Sivil Havacılık Günü'nü Kutladılar

Kastamonu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu ve Havacılık Kulübü öğrencileri tarafından düzenlenen '7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü' etkinlikleri Merkez Kütüphane Cemil Meriç Salonu'nda gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını Kastamonu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Engin Kanbur yaptı. Doç. Dr. Kanbur dünyanın ve ülkemizin sivil havacılık alanında geldiği son durumu değerlendirerek, Sivil Havacılık Yüksekokulu’nun faaliyetleri hakkında detaylı bilgiler paylaştı. 


Etkinliğe konuşmacı olarak Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Kastamonu Havalimanı Müdürü Taylan Öncel, Türk Hava Yolları Kastamonu Bölge Müdürü Sami Aydoğan, DHMİ Hava Trafik Kontrolörü Salih Burakhan Memiş ve HAVAŞ harekât memuru Serkan Öz katıldı.


Sivil Havacılık Yüksekokulu Araştırma Görevlisi Şafak Aktemur’un moderatörlüğünde gerçekleşen etkinlikte konuşmacılar, genç havacıların merak ettiği kariyer imkânları, sahip olunması gereken yetkinlikler ve mezun olduktan sonra çalışabilecekleri pozisyonlar hakkında tavsiyelerde bulundu. Etkinlikte ayrıca, öğrencilere yönelik havacılık bilgi yarışması düzenlenerek kazananlara ödülleri verildi. Etkinlik, katılımcılara teşekkür plaketi verilmesinin ardından toplu fotoğraf çekimi ile son buldu. 
 

Bakmadan Geçme