• Haberler
  • Sinop
  • Sinop'ta İlçe Jandarma Komutanlığına Eğitim 

Sinop'ta İlçe Jandarma Komutanlığına Eğitim 

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü Sinop Şube Müdürlüğü tarafından 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu ile Biyokaçakçılık eğitimleri kapsamında Erfelek ve Dikmen İlçe Jandarma Komutanlığı personeline eğitim verildi.

Sinop’ta 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu ile Biyokaçakçılık eğitimleri kapsamında Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü Sinop Şube Müdürlüğü, Erfelek ve Dikmen İlçe Jandarma Komutanlığı personeli ile bir araya geldi.

DKMP Sinop İl Şube Müdürlüğü uzmanları tarafından gerçekleştirilen eğitimde, koruma altındaki türler, avlanmasına izin verilen hayvanlar, av günleri, yasaklı av araç ve gereçleri, avlanma limitleri ve av yasağı olan bölgeler hakkında ayrıntılı bilgiler paylaşıldı. Ayrıca biyolojik kaçakçılık konusuna da dikkat çekilerek bu alandaki tehlikeler vurgulandı.

Eğitim kapsamında, Erfelek ve Dikmen bölgelerinde yapılacak koruma ve kontrol faaliyetleri için jandarma ile iş birliği planlamaları da yapıldı. Eğitim, yapılan iş birliği planlamalarının ardından sona erdi.

Bakmadan Geçme