• Haberler
  • Sinop
  • Sinop'ta 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü Kutlandı 

Sinop'ta 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü Kutlandı 

Sinop'ta Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü Sinop  Şube Müdürlüğünce ile  Sinop İl Jandarma Komutanlığı Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) ekiplerinin katılımlarıyla 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kutlandı.

Sinop’ta 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü Sinop Şube Müdürlüğü ile Sinop İl Jandarma Komutanlığı Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) ekiplerinin katılımıyla kutlandı.

Gazi Mustafa Kemal İlkokulu öğrencilerinin katılımlarıyla gerçekleştirilen etkinlikte çocuklara hayvan sevgisinin aşılanması, artırılması ve yaşam alanlarına saygı gösterilmesinin sağlanması hedeflendi.

Sarıkum Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte veteriner hekimlerini katılımcılara, rehabilitasyon merkezinin tanıtımını yaptılar. Katılımcılar ardından merkezde rehabilite edilen yaban hayvanları gözlemlediler.

Sarıkum Tabiatı Koruma Alanı'nda devam edilen etkinlikte öğrencilere alan hakkında bilgiler aktarıldı, dürbünle kuş gözlemi yapıldı. Öğrencilerin dikkat ve ilgi ile katıldığı eğitimde, özellikle HAYDİ Timi'nin eğitimli köpekler ile düzenlediği eğlenceli gösteri büyük ilgi gördü.

Bakmadan Geçme