Sevk Sayılarının Azaltılması Hedefleniyor

Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu (ASKOM) Toplantısı İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Çağdaş Derdiyok başkanlığında İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. 

Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Özgür Yılmaz, Halk Sağlığı Başkanı Dr. Mehmet Yıldırım, Kamu Hastaneleri Başkanı Uzm. Dr. Hasan Kepiçoğlu, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Ali Ünal ve Kamu Hastaneleri Başkan Yardımcısı Dt. Mehmet Vahit Yıldız'ın dahil olduğu, İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Anıl Kutlubay moderatörlüğünde yapılan toplantıya, ilimizde görev yapan tüm kamu hastane başhekimleri ve özel hastane temsilcilerinin katılımları ile gerçekleştirildi.
Geniş bir katılımla gerçekleştirilen toplantıda; ilimiz genelindeki Acil Sağlık Hizmetleri verileri sunumunun ardından, tek tek tüm hastaneler veriler üzerinden detaylı değerlendirilerek, sevk/vaka süreçleri içerisinde yaşanan sorunlar hakkında,2023 ve 2024 sevk sayıları hastane bazında kıyaslama yapılıp, il içi ve il dışı sevk sayılarının azaltılması yönünde karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Mart 2024'te yapılan 1’inci Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü ASKOM toplantısında alınan kararların yeniden gözden geçirilerek uygulamaya devam edilmesine ve uygulamadan kaldırılacak kararların belirlenmesi ve tutanak altına alınmasıyla birlikte toplantı sona erdi.
 

Yorumlar 1
Em. Mem. 13 Eylül 2024 11:22

Bu iş toplantı veya talimat ile olmaz. Ayrıca bazıları bu kararı talimat olarak görür ve sevk yapmaz. Neticede dayısı olan istediği zamanda istediği hastaneye sevk ettirir. Olan garibana olur.

Bakmadan Geçme