Sevgilioğlu Görevi Devraldı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle AK Parti Kastamonu İl Başkanlığı görevine getirilen Ahmet Sevgilioğlu için AK Parti İl Başkanlığı'nda devir teslim töreni gerçekleştirildi.

AK Parti İl Başkanlığı görevini Ahmet Sevgilioğlu’na devreden Hasan Yağcıoğlu; trafik kazasında hayatını kaybeden Doğanyurt İGM üyesi Hamza Rengi’ye Allah’tan rahmet dileyerek; “Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle İl Başkanımız Ahmet Sevgilioğlu’muz hayırlı, uğurlu olsun. Seçimden önce bayrağı Sayın Başkanımız Doğan Ünlü’den devraldık. Bu bayrağı biraz daha yükseğe çıkartabildiysek bizler için ne mutlu. Aynı şekilde bu bayrağı Ahmet Sevgilioğlu kardeşimize devrediyoruz. Onun da bu bayrağı göklere çıkartacağına tüm kalbimizle inanıyoruz, bizde her zaman destek olacağız. Partimizde görev almış tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca bu davaya gönül vermiş ve ahirete intikal etmiş dava arkadaşlarımızı rahmetle anıyorum. Ailemdeki sağlık sebeplerinden dolayı benim il başkanlığı görevine devam edemeyeceğim hasıl oldu. Bunu anlayışla karşılayacağınızı umuyorum. Durumu Genel Merkezimize ve Cumhurbaşkanımıza ilettim. Bu konuda da bize saygı duydular ve görevi Ahmet Sevgilioğlu’na tevdi ettiler. Bize hangi görev tevdi edilirse, aynı sorumlulukla sürdürme gayretinde olacağız. Biz bu davadan ayrılmış ya da vazgeçmiş değiliz. Eğer gökkubede hoş bir seda bırakabildiysek ne mutlu bize. Gerçekten sorumluluk isteyen bir görev. Eğer kalbini kırdıklarım varsa, haklarını helal etsinler. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere bugüne kadar bize bu davada yardımcı olan, desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. Bu süreçte birlikte yürüdüğümüz herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.Sevgilioğlu Görevi Devraldı

‘AK Parti Ailesi Olarak Birlikte Güzel Hizmetler Yapacağımıza İnanıyorum’

AK Parti Milletvekili Serap Ekmekci ise, “Bu bir bayrak yarışı, çok güzel bir yarış aslında. Her gelenin çıtayı biraz daha yukarı çıkarmak için bir yarış. Ahmet Sevgilioğlu’na başarılar diliyorum. AK Parti ailesi olarak birlikte güzel hizmetler yapacağımıza inanıyorum. Hasan başkanıma da çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Bütün teşkilatımızla hizmetlerimizi istişare ile yapacağımızdan hiç şüphem yok” şeklinde konuştu.

‘Bizim Çok Daha Büyük Bir Meselemiz Var’

AK Parti Milletvekili Halil Uluay, Hasan Yağcıoğlu’nun fedakar bir şekilde çalıştığını ifade ederek; “Partimiz yoluna devam edecektir. Herkesin tek amacının hizmet olduğu sürece bu dava yürüyecektir. Mesele sadece iktidar olmak değil, bizim çok daha büyük bir meselemiz var. Şu an ülkemizin dört bir tarafı çepeçevre sarılmış durumda. Bu süreçte ayakta kalabilmemiz için enerjiye sahip olabilmemiz lazım. Kendi silahımıza, kendi gıdamıza sahip olmamız lazım. Uluslararası saldırıların amacı bizim kendi enerji gücümüze sahip olmamızı engellemeye yöneliktir. Denizlerde doğalgaz, petrol aramamıza engellemeye yönelik ciddi teşebbüs içerisindeler. Gabar’da teröristleri defettikten sonra oradaki petrole sahip olmaya başladık. Yine gıdada kendi kendine yetebilen ülkeler arasındayız. Sürekli tahıl ithal ettiğimizden bahsediyorlar. Halbuki bizim ithal ettiğimiz tahıl işlenmiş bisküvi gibi ürünlerdir. Kendi gıdamızı kendimiz üretir hale geldik. Rusya-Ukrayna arasında arabuluculuğu sağlayacak kadar itibar sahibiyiz. Gazze’deki mazlumlara en üst perdeden sahip çıkacak kadar da itibar sahibiyiz. Bütün bunları yapan bir kişi var, Recep Tayyip Erdoğan. Eğer bir Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında dimdik durmazsak, bu dava zafiyete uğrarsa, hepimiz bunun bedelini tüm dünya mazlumları ile beraber ödemek durumunda kalırız. Dolasıyla kendi nefislerimiz için, kendi geleceklerimiz için, bu coğrafyada bu ülkenin dik durabilmesi için Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıkmamız lazım, bu davaya sahip çıkmamız lazım. Muhalefetin durumu ortada. Gıdamıza, enerjimize, silahımıza yönelik dış mihrakların saldırıların tamamının taşeronluğunu yapan bir muhalefet anlayışı var. Allah bizi bu muhalefet anlayışından korusun” ifadelerini kullandı. 

‘Bu Göreve Layık Olmaya Çalışacağız’

AK Parti İl Başkanlığı görevine getirilen Ahmet Sevgilioğlu, Hamza Rengi’ye Allah’tan rahmet diledi. Kendisi hakkında bilgi vererek sözlerine devam eden Sevgilioğlu;  “Biz bir yola çıktık. Sayın Cumhurbaşkanımızın lütfuyla bu görevi aldık. Bizim şahsi olarak kendi menfaatlerimiz, kibrimiz gibi bir lüksümüz yok. Bu süreçten sonra binlerce kişinin hakkı üzerimizde. Geniş çevrelerle memleketimize daha hizmet edebilme noktasında çalışacağız. Sizler bize tabanda sahip çıktığınız sürece bu işi lakıyla yaparız. Bu süreçte siyasi olarak, bizden olmayanlara farklı düşünme şansımız yok. Böyle bir lüksümüz yok. Hangi fikirde, hangi zikirde, hangi siyasi görüşte olursa olsun, il, ilçe bütün teşkilatlarımızla, belediyelerle bize gelen talepleri, elimizden geldiği kadar, memleketimizin, hemşehrilerimizin menfaatlerini düşünerek, yolunu açma gayretinde olacağız. Yeter ki memleketimize, milletimize silah sıkmamış, karşı gelmemiş, el kaldırmamış olsun. Bize gelen her talebi sonuna kadar destekleyeceğimizi taaddüt ediyorum. Bizde bu göreve layık olmaya çalışacağız” diyerek destek olanlara teşekkür etti.

Bakmadan Geçme