'Ses getirecek projeler' vurgusu

İstanbul Kağıthane Belediye parkında yıllar önce başlayan dostluk, çalışma grubuna dönüştü. Grubun ilk açıklamasında 'Ses getirecek projeler' vurgusu yapıldı.

'Ses getirecek projeler' vurgusu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul Kağıthane Belediye parkında yıllar önce başlayan dostluk, çalışma grubuna dönüştü. Cide Çukurçal ve Çevre Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde Cide-Güren Dernekler Federasyonu Başkanı Mevlüt Çelik ev sahipliğinde bir araya gelen Cideliler, bu birlikteliğin sonunda çalışmalarını Cide Çalışma Grubu adı altında yapma kararı aldı.

Cide’nin tanınmış sivil toplum kuruluşu üyeleri, iş adamları, bürokratlar, meclis üyeleri ile bir arada siyasi kültürel güncel konuları sohbet ederek bilgi paylaşımları yapılması amacıyla Cide Çalışma Grubu kuruldu.

Cide Çalışma Grubu

Cide Çalışma Grubu’ndan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Cidemizin tanınmış STK uzun yıllar görev yapmış gönül dostlarımızla birlikte Cidemizin gelişimi ve sorunlarına birlik ve beraberlik içinde dayanışma içinde katkı sunmaktır. Amacımız ve gayemiz bağcıyı dövmek değil, devlet millet iş birliği için sivil toplum gücüne inanarak tecrübelerimizi ve bilgi birikimlerimizle birlikte katkı sunarak güç birliğini ön plana çıkarmayı amaçlıyoruz. Cide Çalışma Gurubu’nda   yer alan değerli arkadaşlarımdan hiç kimsenin makam ve mevki beklentisi yoktur. Sadece ve sadece Cide sevdamız, memleket sevdamızdan öte giden bir beklenti içinde değiliz. Şunu da belirtmek isteriz ki; ne Kastamonu’muz, ne Cide’miz sahipsiz değildir, mevkiler, makamlar, gelir gider ama bizim memleket sevdamız bitmez ölene kadar da bitmeyecektir. Cide Çalışma Grubu olarak yapılan güzel şeyleri alkışlamak, iş yapmadan iş yapıyormuş gibi yapanlara da yanlışını söylemek, gerekirse de haddini bildirecek eylem ve programlar içersin de olacağız. Cidemizin sorunlarını masaya yatırılmasını sağlamak, yıllardır yapılmayan panel ve çalış taylar yapılmasına ön ayak olacağız.”

‘2024’e Damga Vuracak Çalışmaların Başlangıcını Vermeyi Hedefliyoruz’

Cide Çalışma Grubu’nun açıklaması şöyle devam etti: “Cidemiz sadece merkezden ibaret olmadığını Güren, Aydos, Soğuksu ve Fakas bölgelerinin de sorunlarını eşit oranda  gündeme getirerek bir bütün ele alınmasına katkı sunacağız. Yapılacak projelerle 2024 yılına damga vuracak projelerle  çalışmalarımıza start vermeyi hedefliyoruz. Bu konuda Valilik, Kaymakamlık, Belediyemiz, gerekirse tüm ilçe belediyelerimiz ve Başkanlarımız, muhtarlarımız, sivil toplum kuruluşlarımızla el ele gönül gönülle omuz omuza çalışmalar içinde olacağız. Bize bir adım gelene 3 adım gelerek çalışmalar içersin de olacağımızın bilinmesini kamuoyuna saygı ile arz ederiz.”

Cide Çalışma Grubu’nda Kimler Yer Alıyor?

'Ses getirecek projeler' vurgusu

Cide Çalışma Grubu Orhan Gümüş, Recep Çetinkaya, Ali Güler, Celal Gül, Mevlüt Çelik, İrfan Altun, Engin Bağlan, Ali Konuk, Hakkı Uygun’la çalışmalarına başladı. Gruptan yapılan açıklamada; “Tüm memleket sevdalılarını davet ediyoruz” ifadeleri yer aldı.
Fahri üyemiz Mehmet Diribaş (Azdavay Federasyon Başkanı) ve Abdülkadir Akın (Akın Medya) oldu.

Bakmadan Geçme