Serpuş, Kastamonu Tarihine Işık Tutuyor

Kastamonu Gazeteciler Derneği (KGD), Atatürk Kastamonu'ya Gelişi, Şapka ve Kıyafet İnkılabı'nın 99'uncu yıldönümü etkinlikleri kapsamında 'Serpuş' isimli özel bir gazete hazırladı.

Kastamonu ve Anadolu basınının en değerli isimlerinden, Milli Mücadele’nin ‘Basın Bayraktarı’ Hüsnü Açıksöz'ün vefat tarihi olan 27 Ağustos’u da kapsayan, Atatürk'ün Kastamonu'ya Gelişi ile Şapka ve Kıyafet İnkılabı'nın 99’uncu yılını etkinlikleri çerçevesinde, KGD üyesi basın kuruluşlarının ortak çalışmasıyla yayına hazırlanıp 23 Ağustos itibariyle dağıtımına başlanan ‘Serpuş’ Gazetesi, Kastamonu tarihine ışık tutan dolu dolu içeriği ve kalitesi baskısı ile ilk günden büyük beğeni topladı.

Geçmişin İzlerini Canlı Tutmayı Hedefliyor

Üstad Hüsnü Açıksöz’ün hiçbir yerde yayınlanmayan ikinci makalesinin de yer aldığı Serpuş'un ilk sayısı, Büyük Önder Atatürk'ün 1925 yılı Ağustos ayında Kastamonu'ya gelişi ve bu ziyareti sırasında gerçekleştirdiği Kılık-Kıyafet İnkılabı’nın önemini hatırlatmak amacıyla Kastamonu halkıyla buluştu. Gazete, Kastamonu'nun kültürel mirasını ve basın tarihindeki önemli dönüm noktalarını vurgulayarak, her yıl 23 Ağustos tarihinde yayınlanacak. Ücretsiz olarak dağıtımına başlanan Serpuş, Kastamonu halkına ve ziyaretçilere tarih bilinci aşılamayı ve geçmişin izlerini canlı tutmayı hedefliyor. Her yıl düzenlenecek etkinlikler ve Serpuş gazetesi ile Kastamonu halkı, Cumhuriyet tarihinin önemli dönüm noktalarını hatırlamaya ve anmaya devam edecek.

Son Akşam Yemeği Seyirciyle Ücretsiz Olarak Buluşacak

Serpuş'un yayınlanmasının yanı sıra, Kastamonu Gazeteciler Derneği tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında, Kastamonu basınının medarı iftiharı Hüsnü Açıksöz anısına önemli bir program gerçekleştirilecek. 27 Ağustos Salı günü saat 18.00’da Halk Eğitim Merkezi salonunda düzenlenecek programda "Son Akşam Yemeği" isimli sinema filmi, Kastamonu'da seyirciyle ücretsiz olarak buluşacak. Bu film gösterimiyle birlikte düzenlenecek olan ve Türk basınının önemli isimlerini bir araya getirecek olan 'Basın Onur Ödülleri' töreni, basının önemini bir kez daha gözler önüne serecek. 

Bakmadan Geçme