Sanat, Düşünsel Bir Zemin Olarak Ele Alındı

'Resim Bölümü Öğrencilerine Yönelik Patafizik ve Dijital Devrim Kavramları Çerçevesinde Sanat ve Disiplinlerarası İlişkiler Eğitimi' başlıklı proje, Kastamonu Teknokent binasında başarıyla tamamlandı.

Kastamonu Üniversitesi ev sahipliğinde yürütülen ve TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Destekleme Programı kapsamında desteklenen “Resim Bölümü Öğrencilerine Yönelik Patafizik ve Dijital Devrim Kavramları Çerçevesinde Sanat ve Disiplinlerarası İlişkiler Eğitimi” başlıklı proje, Kastamonu Teknokent binasında başarıyla tamamlandı.

Proje yürütücülüğünü Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğretim elemanı Arş. Gör. Dr. Merve Mehtap Bulut’un üstlendiği etkinlikte, sanat yalnızca estetik bir ifade biçimi olarak değil; dijitalleşme ve felsefi kavramlarla iç içe geçmiş düşünsel bir zemin olarak ele alındı.

Toplam 11 akademisyenin eğitim verdiği programa; Kastamonu Üniversitesi’nin yanı sıra Karabük Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi ve Medipol Üniversitesi'nden öğretim üyeleri katkı sundu. Etkinliğe Üniversitemizden 16, Sinop Üniversitesi'nden 2 ve Afyon Kocatepe Üniversitesi'nden 2 olmak üzere toplam 20 öğrenci katıldı.

Üç gün süren eğitim boyunca öğrenciler; modernizmden postmodernizme, disiplinlerarasılıktan patafiziğe, metamodernizmden yapay zeka uygulamalarına kadar geniş bir yelpazede dersler aldı. Etkinliğin uygulamalı bölümünde ise yapay zeka destekli yaratıcı üretim süreçlerine katılan öğrenciler, özgün çalışmalar ortaya koydu. 

Sanat, Düşünsel Bir Zemin Olarak Ele Alındı

Sanat, Düşünsel Bir Zemin Olarak Ele Alındı

 

Bakmadan Geçme