Sağlıklı Yaşam Etkinlikleri Devam Ediyor

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü ve Kastamonu İl Müftülüğü yaz kuran kurslarına katılım sağlayan çocuk ve gençlere yönelik sağlıklı yaşam etkinlikleri yapıyor.

Çocukluk ve gençlik döneminde yapılan fiziksek aktivite, sağlıklı beslenme düzeni ve bilinçli teknoloji kullanımı önem arz etmektedir. Okul dönemi çocuklarında iyi beslenme alışkanlığı kazanmak ve besin öğeleri yönünden zengin bir diyet tüketmek çok önemlidir. Çünkü sağlıklı beslenme, sağlıklı çocukluk, sağlıklı çocukluk ise; sağlıklı yetişkinlik demektir. 

Yeterli ve dengeli beslenme, büyüme ve gelişmeyi destekleyen en önemli unsurlardan biridir. Aynı zamanda fiziksel aktivite de gelişimi destekleyerek sağlıklı yaşamayı sağlamaktadır. Aynı zamanda günümüzde çocuklar çok küçük yaşlardan itibaren teknoloji ile tanışmaya ve teknolojiye ilgi göstermeye başlamaktadırlar. Her türlü ekranın, özellikle küçük yaşlarda kontrollü ve sınırlı kullanılmadığında, çocuğa yararından çok zararının olduğu bilinmektedir. Çocuğu dijital dünya ile ilgili doğru bilgilendirmek ve çocuklara kendilerini korumalarını öğretmek teknoloji bağımlılığını önleme konusunda büyük önem taşır.

Bu kapsamda İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Müftülüğü yaz kuran kurslarına katılım sağlayan çocuk ve gençlere yönelik sağlıklı yaşam etkinlikleri yapıyor. Program kapsamında Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı çalışanlarından, Diyetisyen Demet Odabaşı Akpınar tarafından Sağlıklı Beslenme, Fizyoretapist Aybüke Özmen ve Tuğba Er tarafından Fiziksel Aktivite ve Egzersiz, Diş Hekimi Hakan Özer tarafından Ağız ve Diş Sağlığı, Psikolog Sümeyye Kavak ve Çocuk Gelişimci Zehra Kışlı tarafından Bilinçli Teknoloji Kullanımı faaliyetleri anlatıldı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme