Rektör Ahmedov'dan, Kü'ye Ziyaret

Özbekistan'ın Oriental Üniversitesi Rektörü Dr. Muratcan Ahmedov, Kastamonu Üniversitesi'ni ziyaret etti.

Özbekistan'ın Oriental Üniversitesi Rektörü Dr. Muratcan Ahmedov ve beraberindeki Öğrenci İşleri ve Teftiş Daire Başkanı İkram Ahmedov, Türkiye'deki akademik ilişkileri güçlendirmek ve iş birliği imkânlarını artırmak amacıyla Kastamonu Üniversitesi'ni ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında, Özbekistan'dan gelen Oriental Üniversitesi Rektörü Dr. Muratcan Ahmedov ve beraberindeki Öğrenci İşleri ve Teftiş Daire Başkanı İkram Ahmedov, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Atalan ve Prof. Dr. Ömer Küçük tarafından karşılandı. Ziyarette, Dış İlişkiler Ofisi Genel Koordinatörü Doç. Dr. Mustafa Öztürk Akcaoğlu, İkili Anlaşmalar ve Protokoller Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Osman Sabri Kesbiç ile İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Recep Özdirek’te hazır bulundu.

Rektörlük Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen görüşmede, iki üniversite arasında potansiyel iş birliği alanları ve ortak projeler üzerine yapılabilecek çalışmalar ele alındı. Heyetler arasında gerçekleştirilen görüşmede; eğitim, araştırma ve akademik değişim programları gibi konularda iş birliği olanakları hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Ayrıca, gelecekte iki kurum arasında yapılabilecek ortak etkinlikler üzerine görüş alışverişinde bulunuldu. Görüşmenin sonunda, iki üniversite arasında yapılan iş birliğini resmileştirmek amacıyla bir iyi niyet mektubu imzalandı. 
 

Bakmadan Geçme