• Haberler
  • Genel
  • Rehberlik Hizmetleri Yürütme Kurulu Toplantısı yapıldı

Rehberlik Hizmetleri Yürütme Kurulu Toplantısı yapıldı

Rehberlik Hizmetleri Yürütme Kurulu Toplantısı, Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş başkanlığında yapıldı.

Rehberlik Hizmetleri Yürütme Kurulu Toplantısı yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Toplantıya Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetlerinden sorumlu Şube Müdürü Gülseren Anbarcı ve Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri İl Yürütme Komisyonu katıldı.

Toplantıda 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetlerinin planlanması yapıldı. Toplantıda açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş; “Rehberlik hizmetlerinin planlamasını, yürütmesini yaparken Bakanlığımızın vizyonu doğrultusunda iş ve işlemlerimizi belli bir plan ve program çerçevesinde yürütüyoruz. Bu yürüttüğümüz program dâhilindeki çalışmalar, öğrencilerin hem zihinsel gelişimleri, hem bedensel gelişimleri, hem ruhsal gelişimlerine yani birçok gelişim alanlarına etki edecek önemli kararlar ve önemli uygulama alanlarını kapsamaktadır. Türkiye'nin hedeflerine hızlı bir şekilde ulaşmanın yolu mutlu ve sağlıklı bireylerden geçiyor. Mutlu ve sağlıklı birey olmanın ön koşullarından biri de psikolojik danışmanlık ve rehberlik konusunda yapacağımız çalışmalardır. Çünkü gelişen ve değişen bir dünyada tüm unsurların değiştiği gibi mesleklerde de değişim var. En son Dünya Ekonomik Forumunun sonuç raporunda geleneksel meslekler yakın tarihte büyük oranda azalırken yerini yapay zekâ temelli mesleklerin alacağı belirtilmiştir. Biz bu değişime hazır bir öğrenci, bu değişime hazır bir gelecek sağlamazsak maalesef öğrencilerimizin tercih edeceği yanlış mesleklerden dolayı istihdamla ilgili problemler yaşarız. Onun için yeni nesil mesleklerin mutlak suretle tanınması, eğitimciler tarafından bilinmesi, gelecek yüzyılda oluşacak mesleklerin öğrencilerimize iyi anlatılması gerekiyor. Teknolojik gelişmelerin boyut değiştirdiği müthiş bir alan var. Ulusal Yapay Zekâ Stratejisi 2025 yılı hedeflerinde elli bin kişinin bu alanda istihdam edileceği öngörülüyor. Bunu gençlerin bilmesi gerekiyor. Yapacağımız mesleki rehberliği de bu ölçütlere göre değerlendirmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EDEN ETKİN BİR ŞEKİLDE ÇALIŞMALAR YAPMAMIZ GEREKİYOR”

Toplantıda bağımlılıkla mücadeleye de değinen Gümüş; “Bağımlılık dediğimiz zaman madde bağımlılığından dijital bağımlılığa kadar birçok alandaki bağımlılıkla mücadele eden etkin bir şekilde çalışmalar yapmamız gerekiyor. Bu çalışmaların ailelerden başlaması, öğrencilerle devam ettirilmesi ve toplumun her kesimine bu duyarlılığı sahip bireyler olarak yetiştirmemiz gerekiyor. Bu çalışmaları hem görsel medyada hem sosyal medya platformlarında devam ettirmemiz ve toplumun her kesimine bu duyarlılığı sahip bireyler olarak yetiştirmemiz gerekiyor. Bütün araştırmalara konu olan dijital bağımlılık, ekran bağımlılığı olarak ifade ettiğimiz bağımlılıkla da mücadele konusunda ciddi anlamda adım atılması lazım. En son Bakanlığımızın aldığı tedbirler kapsamında olan cep telefonlarının sınıf ortamında kullanılmaması bağımlılığın azaltılması konusunda önem arz etmektedir” dedi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme