Pazarlarda bayram yoğunluğu sevindirdi

Sebzeciler ve Meyveciler Odası Başkanı Yücel Gedik, Ramazan Bayramı öncesinde değerlendirmede bulunarak, pazar esnafının bayram yoğunluğu yaşadığını söyledi.

Sebzeciler ve Meyveciler Odası Başkanı Yücel Gedik, Ramazan Bayramı öncesinde değerlendirmede bulunarak, pazar esnafının bayram yoğunluğu yaşadığını söyledi.

Pazarda bugünde yoğunluk beklediklerini söyleyen Sebzeciler ve Meyveciler Odası Başkanı Yücel Gedik; “Odamız bünyesinde, odamıza bağlı üyelerimiz semt pazarlarımızda, market ve manavlarımızda sebze ve meyve fiyatları üretim fiyatları artmasına rağmen en uygun ve ucuz fiyatla müşteri ile buluşturmaya Ramazan ayı boyunca devam etti. Arife ve Ramazan Bayramınca da devam edecek. Bu hafta içi pazarlarımızda Ramazan Bayramı alışverişi yoğun geçti. Arife günü de açık olacak pazarlarımızda yoğunluk yaşanması bekleniyor.  Bizim esnafımız ürününü en uygun fiyata satan, bu kurallara yaz kış soğuk demeden her zaman uyan ve her zaman da taze günlük ürünleri pazara getirip müşterileri ile buluşturan cefakâr insanlardır. Esnaflarımız pazar kültürünü en iyi uygulayan ve yaşatan, müşterilerine de en iyi hizmeti vermektedir. Her türlü zor koşulda, sabahın erken saatlerinde müşterilerine hizmet etmek için çalışan tüm üye ve esnaflarımızın da her zaman yanındayız. Onlara bu özverili çalışmalarından dolayı da teşekkür ediyorum” dedi. 

“PAZARCI ESNAFIMIZ MAĞDURUN YANINDADIR”

Sebze ve meyve fiyatlarının yaz sezonunda büyük oranda düşeceğini söyleyen Gedik; “2023 yılında özellikle üretim giderleri girdilerinin zam görmesi, kış döneminde de yeterli ürünün üretilememesi sebze ve meyve fiyatlarını artırmıştır. Buna rağmen yine de kar oranlarını düşürerek hizmetlerini sürdürmüşlerdir. Pazaryerlerimiz ve pazarcı esnaflarımız sebze ve meyve sektörünün denge çubuğudur. Pazarcı esnafımız mağdurun yanındadır. Bu süreçte bunu bilin ki hiç bir pazarcı esnafımız bu artışlardan asla memnun ve mutlu değildir. Fiyat artışları pazarcı esnaflarımızı bu süreçte para kazanamaz duruma getirmiştir. Esnaflarımız bu sektörde olmazsa olmazlardandır. Asgari ücretli halkımızın gariban kesimin emeklinin işçinin memurun vatandaşlarımızın her zaman yanında olmuştur, olmaya da devam edecektir. Esnaflarımızı yok etmeye çalışan AVM ve marketlere karşı her zaman dimdik ayakta durabilen iman gücüyle alın teriyle soğuk sıcak kar buz demeden çalışmaya ve hizmet etmeye devam edecek. Soğuk ve çetin geçen 2023 yılının etkisinden dolayı sebze ve meyve fiyatlarında verimin düşmesi hasebiyle fiyatlara çok büyük etki etmiş durumdadır”  ifadelerini kullandı.

“PAZARLARIMIZDA HER TÜRLÜ VE ÇEŞİTLİ ÜRÜNÜ BULMAK MÜMKÜNDÜR”

Yücel Gedik son olarak; “Nisan ayı sonu Mayıs ayının başlarından itibaren hava sıcaklığının artmasıyla birlikte fiyatların düşeceğini bilmekteyiz. Dar gelirli vatandaşlarımızın ceplerini yakan pazar fiyatlarının farkındayız. Bu durumdan sadece vatandaşlarımız değil pazarcı manav ve halci esnafları da rahatsız olmaktadır.  Tüm Kastamonulu hemşehrilerimize, esnaflarımıza tüketicilerimize hayırlı bol bereketli alışverişler yapmalarını ve odamız adına da Hayırlı Ramazanlar diliyorum. Hemşehrilerimizin ve vatandaşlarımızın pazarlardan alışveriş yapmalarını, pazarların yaşaması, yaşatılması gerektiğini, ürünleri taze ve günlük gelen pazarlardan alışverişlerin yapılmasını istiyoruz. Pazarlarımızda her türlü ve çeşitli ürünü bulmak mümkündür” dedi.

Ramazan Bayramı dolayısıyla bugün Kuzeykent, Olukbaşı, Topçuoğlu pazarları açık olacak. Yine Araç, Taşköprü, Bozkurt başta olmak üzere bazı ilçelerde de arife günü pazar kurulacak.

Bakmadan Geçme