ÖZGÜDER 3 Yaşında

Özel güvenlik görevlilerinin bir araya gelerek Kastamonu merkezde kurdukları Özel Güvenlik Görevlileri Derneği (ÖZGÜDER) 3'üncü yılını kutluyor.

Resmi olarak 31 Ağustos 2021 tarihinde Kastamonu Valiliği Sivil Toplum il müdürlüğünde kuruluşu tamamlanan Özel Güvenlik Görevlileri Derneği 3’üncü Yılını Şehit Şerife Bacı Mesire alanında Genel kurul üyeleri için düzenlediği piknik programında kutladı. Özel Güvenlik Görevlileri Derneği’nin 3’üncü yıl Kutlama etkinliğinde Sanatçı Mehmet Ali Canbaz sahne alarak dernek üyelerine eğlenceli anlar yaşattı. Kesilen 3’üncü yıl yaş pastasının ardından eğlence kaldığı yerden devam etti.

Özel Güvenlik Görevlileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Kendirci; “Türkiye’de sayılı özel güvenlik derneklerinden olan Derneğimiz birinci senesini doldurmasından dolayı çok mutluyuz. Özel Güvenlik işçisi kardeşlerimiz ile çıkmış olduğumuz bu yolda üç sene içerisinde çok güzel işler başardığımıza inanıyorum. Teşkilatımızın her gün büyümeye devam etmesi yönetimimizin iyi ve güzel işler başarmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Her ay yaptığımız yönetim kurulu toplantımızda bizlere gelen üyelik başvurularını değerlendirerek kayıtlarını yapmaya devam ediyoruz. 2024 yılı ağustos ayı itibariyle 160 resmi üyemiz var ve üyelik başvurularımız her geçen gün gelmeye devam ediyor. Derneğimize tüm meslektaşlarımızı davet ediyoruz. Derneğimiz Türkiye çapında özel güvenlik sektörü içinde çalışan tüm özel güvenlik görevlilerini memur, işçi hiçbir ayırım yapmadan, kamuda çalışan, şirketlerde çalışan herkesi kucaklamaktadır. Derneğimiz, mesleki sosyal dayanışmanın sonucu olan bir teşkilatlanma olup Sivil Toplum Kuruluşları içindeki saygın yerini almıştır. 5188 sayılı yasaya tabii çalışan tüm Özel Güvenlik Görevlileri, Koruma ve Güvenlik görevlileri derneğimize üye olabilirler. Özel Güvenlik Görevlilerinin Seçme ve Seçilme hakları Anayasal bir haktır. 5253 sayılı Dernekler Kanunu ve 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun hükümlerine göre meslektaşlarımızın dernek üyeliği ve faaliyetlerine katılımını kısıtlayıcı hiçbir hüküm yoktur. 1’inci Olağan Genel Kurulumuz aralık ayında. Dernek tüzüğümüz gereği üç yılda bir yapılması gereken seçimli genel kurulumuz Aralık ayında yapılacak olup tarih netleştiğinde genel kurul üyelerimize ve kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir” dedi. 

Bakmadan Geçme