Özel İdare'ye 25 Milyon Lira Ek Ödenek

İl Genel Meclisi (İGM) toplantıları, İGM Başkanı Güray Parçal başkanlığında devam etti. Toplantıda İl Özel İdaresi'nin ihtiyacı olan 25 milyon lira ek bütçe oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantının ilk gündem maddesinde İl Özel İdaresi alanında bulunan köy yollarının yapım, bakımı ve onarımı ile karla mücadelenin daha verimli ve ekonomik yapılabilmesi için makine parkının güçlendirilmesi kapsamanda İller Bankası A.Ş tarafından verilen 25 milyon lira tutarında kredi gider olarak gösterilebilmesi amacıyla 2023 Mali yılı gelir bütçesinde İLBANK tarafından Merkezi İdare vergi gelirlerinden aktarılan ilk on aylık rakamlar göz önünde bulundurulduğunda yılsonu itibarıyla aktarılacak payların tahmin edilenin üstünde gerçekleşmesi değerlendirilmekte olduğundan, İl Özel İdaresi’nin ihtiyacı olan ödeneğin karşılanabilmesi amacıyla 25 milyon lira ek bütçe hazırlanması ile ilgili İl Özel İdaresi’nin İl Encümen kararı hakkında hazırlanan Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. 

Diğer gündem maddesinde İl Özel İdaresi’nin 2024 yılı tahmini gider bütçesinin İlçe Özel İdareleri bölümü görüşüldü. İlçe Özel İdarelerinin bütçesi 13 milyon 426 bin 752 lira olarak meclisin bilgisine sunuldu.

Özel Haber

Bakmadan Geçme