Özel Bireylerin Yaşam Kalitesi Artacak

Özel Bireyler ve Aileleri Dayanışma Derneği'nin imzalanan projesiyle özel bireylerin yaşam kalitelerinin artırılması sağlanacak.

Özel Bireyler ve Aileleri Dayanışma Derneği tarafından hazırlanan, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen “Güçlü Aile Güçlü Özel Birey” projesinin imza töreni, Vali Meftun Dallı makamında gerçekleştirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Kastamonu Belediye Başkanlığı’nın paydaş olduğu projeyle özel bireylerin yaşam kalitelerinin yükseltilmesine katkı sağlamak amacıyla çeşitli eğitimler verilecek.

Meslek Edinmelerine Destek Olunacak

Projeye ilişkin yapılan bilgilendirmede; “Özel bireylerin yaşam kalitelerinin yükseltilmesinde kendilerine yönelik programların yanında ailelerinin kapasitelerinin de geliştirilmesi önem arz ettiğinden eğitim programları ile özel bireylerin ailelerinin bireysel ve mesleki gelişimlerini destekleyerek özel bireylere daha güçlü şekilde yardım etmelerini sağlamak ve hipoterapi ile özellikle otizimli ve serebral palsi teşhisli özel bireylerin duyu denge gelişimlerini desteklemek, hafif düzeyde otizimli bireylere kahvaltı, çorba, tatlı hazırlama eğitimleri vererek meslek edinmelerine destek olmak” denildi.

Vali Meftun Dallı, projenin hayırlı olmasını diledi. Özel Bireyler ve Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Huriye Boyraz ise projenin özel birey ve aileleri için çok önemli olduğunu belirterek, destek sağlayanlara teşekkür etti. 

Bilgilendirmenin ardından projenin protokolü imzalandı. İmza törenine Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Yavuz Selim Şimşek, Sivil Toplumla İlişkiler Şefi Pınar Başbilen katıldı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme