Özbekistan Heyeti Kastamonu'da

2018 yılında Türkiye ile Özbekistan arasında imzalanan ormancılık alanında iş birliği kapsamında Özbekistanlı heyet ve Dış İlişkiler Daire Başkanı Mehmet Koç, Bölge Müdür Yardımcısı Burçin Irmak'ı ziyaret ettiler.

2018 yılında imzalanan Türkiye ile Özbekistan arasında ormancılık alanında iş birliği kapsamında, Ekoloji Çevre Koruma ve İklim Değişikliği Bakanlığı Ormancılıktan Sorumlu Bakan Yardımcısı Qudratov Obidjon Nematovich başkanlığındaki 3 kişilik heyet ve Dış İlişkiler Daire Başkanı Mehmet Koç, Bölge Müdür Yardımcısı M. Burçin Irmak’ı ziyaret ettiler.

Orman Bölge Müdürlüğü’ndeki ziyaretin ardından Özbekistan heyeti Orman Fakültesini ziyaret ettiler. Orman Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Özkan Evcin, Öğretim üyeleri kabulde hazır bulundular. Akabinde Fidanlık Müdürlüğüne bağlı Daday Fidanlık Şefliğini ziyaret ettiler. Fidanlık eğitimi kapsamında, tohum çıkarılmasından fidan dikimine, tohum saklanması yapılmasına ve arazi hazırlığı konularında hakkında bilgi verildi. 

Son olarak Özbekistan heyeti Şeyh Şaban-ı Veli Cami’ni, seyir terasını ve Kastamonu'nun tarihi yerlerini ziyaret ettiler.

Özel Haber

Bakmadan Geçme