'Ortak aklı oluşturmak dileğimdir'

BELEDİYE BAŞKANI GALİP VİDİNLİOĞLU CHP Milletvekili Hasan Baltacı, CHP Daday Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş, CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin ve beraberindeki heyet dün Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu'nu makamında ziyaret ettiler. CHP Milletvekili Hasan Baltacı, Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu'nu tebrik etmek için ziyaret gerçekleştirdiklerini vurgulayarak 'Kastamonu'nun Kastamonu Belediyesi'nden beklentileri malum. Bu anlamda bizde kendi fikirlerimizi...

BELEDİYE BAŞKANI GALİP VİDİNLİOĞLU;


CHP Milletvekili Hasan Baltacı, CHP Daday Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş, CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin ve beraberindeki heyet dün Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu’nu makamında ziyaret ettiler.

CHP Milletvekili Hasan Baltacı, Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu’nu tebrik etmek için ziyaret gerçekleştirdiklerini vurgulayarak; “Kastamonu’nun Kastamonu Belediyesi’nden beklentileri malum. Bu anlamda bizde kendi fikirlerimizi önerilerimizi zaman zaman Kastamonu Belediyesi ile paylaşacağız. Kastamonu için yapılacak tüm olumlu çalışmalarda bizlerde elimizden gelen desteği vereceğiz. Bundan sonra seçim tartışmalarını geride bıraktık. Önümüzde 5 yıllık bir hizmet süresi var. Bu konuda bizde Kastamonu’nun siyasileri olarak, temsilcileri olarak elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız” dedi.

“KASTAMONU İÇİN YAPILMASI GEREKEN ÇOK ŞEY VAR”

CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin ise; “31 Mart seçimlerinde Kastamonu halkı Galip Vidinlioğlu’nu seçti. Bizde hayırlı olsun ve başarı dileklerimizi iletmek için bir araya geldik. Bizlerin de belediye meclisinde temsil hakkı tanıyan Kastamonululara karşı sorumluluklarımız var. Bu yönüyle belediye hizmetleri süresince bizler elimizden gelen desteği sağlayacağız. Çünkü Kastamonu’nun çok eksiği var. Kastamonu için yapılması gereken çok şey var. Ben huzurlarınızda sayın başkanımıza bir ricamız var. Belediye Meclisi toplantılarımız eğer uygunsa canlı olarak halkla paylaşılmasını rica ediyoruz. Bunun şeffaf belediyecilik noktasında uygun olacağını düşünüyoruz. Tabi taktir başkanımızın. Hizmet süresi boyunca elbette muhalefet olarak bizler eleştirilerimizi yapacağız. Tabi bu eleştiriler yapıcı olacak” diye konuştu.

“ŞEHİRLE İLGİLİ BİR SÜRÜ PROBLEM VAR”

Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu’da seçimin kendisi için 31 Mart akşamı bittiğini söyleyerek; “Bundan sonra şehrin belediye başkanı olarak kimsenin siyasi kimliğine bakmadan hizmet edeceğim. Seçim döneminde söylediğim hiçbir söz inanmayarak söylediğim söz değildi. Hep inanarak söylediğim sözlerdi. Geçtiğimiz günlerde CHP Merkez İlçe ziyarette bulundu. Yine aynı şeyleri söyledim. Eleştiriye her zaman açığız. Şehir adına doğruyu bulma, şehir adına doğru soruyu sorabilme şehrin geleceğini de belirleyecektir. Bu noktada her türlü eleştiriye açığız. Destekte tabi ki bekliyoruz. Hep söylediğim şuydu. Doğru sorular, doğru cevaplara götürür. Dolayısıyla soruyu yanlış soruyorsanız, cevabınız doğru bile olsa yanlış yerde olursunuz. Dolayısıyla şehirle ilgili doğru soruyu soruyor olabilmemiz lazım. Bu anlamda da doğru sorulara kim katkı verirse teşekkür ederiz. Onun çözümü noktasında da elimizden gelen gayreti gösteririz. Şehirle ilgili bir sürü problem var. Bunları çözme noktasında ortak aklı oluşturmak, beraber hareket edebilmek benimde isteğim ve dileğimdir. Eleştiriler yapıcı olduğu sürece mutlaka yararlı olacaktır. Çok övülmek ve pohpohlanmak benimde sevdiğim şeyler değil. Onun için en güzeli yapıcı, olumlu eleştirilerde bulunmaktır. Hem belediyedeki tabloyu göz önüne koyma açısından hem de hemşerilerimize seçim döneminde verdiğimiz söz açısında şeffaf belediyecilik anlayışı içerisinde bunu mutlaka kamuoyu ile paylaşacağım. Önümüzdeki dönemlerde de belediye meclisi toplantılar canlı yayınla veriliyordu. Bu noktada alt yapımız hazır. Geçtiğimiz toplantıyı bizde canlı olarak yayınladık. Yayınlamaya da devam ederiz. Çünkü bizim gizli kapaklı bir işimiz yok. Herkesin her şeyden haberi olması en doğru olandır” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme