Ormanlar İçin Faaliyetler Gerçekleştirildi
21-26 Mart Dünya Ormancılık Haftası dolayısıyla 60 öğrenci ile bir araya gelindi. Öğrencilere, ormanların karbon salınımını azaltma, biyolojik çeşitliliği koruma ve su döngüsüne katkı sağlama gibi kritik faydaları anlatıldı.
21-26 Mart Dünya Ormancılık Haftası dolayısıyla Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Koordinatörlüğü yürütücülüğünde, Orman Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Esra Nurten Yer Çelik eğitmenliğinde, Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Orman Bölge Müdürlüğü ile iş birliği içerisinde Ilgaz Anaokulu, Behiye Barut Anaokulu ve Hacıbey Anaokulunda toplam 60 öğrenci ile bir araya gelindi. Gerçekleştirilen atölye faaliyetlerine Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Koordinatörü Doç. Dr. Emre Birinci ve birim temsilcisi Öğr. Gör. Tuba Külçe’de katıldılar.
Etkinlik kapsamında ilk olarak ormanların faydalarına yönelik sunum gerçekleştirildi. Öğrencilere, ormanların karbon salınımını azaltma, biyolojik çeşitliliği koruma ve su döngüsüne katkı sağlama gibi kritik faydaları anlatıldı. Ormanların neden korunması gerektiği sınıf içi deneysel öğretim yöntemi ile gösterildi ve uygulandı. Öğrenciler ile birlikte eğlenceli parmak oyunu gösterimi yapılarak orman ekosistemlerinin faydaları pekiştirildi. Tohum ekim atölye çalışması ile bir tohumun çimlenmesi için gerekli olan koşullar hakkında beyin fırtınası yapıldı. Tohum çimlenmesinin izlenmesine yönelik sınıf içi cam kenarında çimlenme deneyi gözlem alanı oluşturuldu.
Atölye faaliyetleri en son okul bahçelerine ormanları koruma ve ağaç dikme konusunda bilinç kazandırmak amacıyla fidan dikimi ile tamamlandı. Kastamonu il ve ilçe okullarında ormancılık haftası kapsamında atölye faaliyetleri ile farklı yaş gruplarına yönelik eğitimler devam edecektir.
Bakmadan Geçme





