• Haberler
  • Genel
  • Orman Köylüsünün Beklediği Destekler Verildi

Orman Köylüsünün Beklediği Destekler Verildi

Orman köylülerine tahsisi yapılan makinelerin dağıtım töreni yapıldı.

Orman Bölge Müdürlüğü 2023 yılı yatırım programında yer alan ve Araç Orman İşletme Müdürlüğü, Daday Orman İşletme Müdürlüğü, Samatlar Orman İşletme Müdürlüğü ve İhsangazi Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait orman köylülerine tahsisi yapılan 36 adet yangın söndürme tankeri ve ORKÖY kredileri kapsamında hak sahiplerine yüzde 20 hibe olarak verilen kredi desteği ile alınan 1 adet traktör, 31 adet tomruk çekme vinci, 1 adet tomruk soyma makinası, 39 adet motorlu testere ve koruyucu giyim malzemesi, 9 adet süt sığırcılığı ve 8 adet süt koyunculuğu dağıtım töreni yapıldı. 
Törene Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu, Bölge Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve İşletme Müdürleri ile hak sahibi orman köylüleri ve muhtarlar katıldı.

Orman Bölge Müdürlüğü’nden yangın söndürme tankerlerine ilişkin yapılan bilgilendirmede; “İl genelinde orman köylerimize bugüne kadar dağıttığımız yangın söndürme tankeri sayımız 177 adet olup, 2023 yılı içerisinde de 86 adet dağıtım yapılacaktır. Tankerlerin dağıtılmasıyla birlikte toplam su tankeri sayısı 263 adete ulaşacaktır. Bu tankerlerimiz hem orman yangınlarında hem de ev yangınlarında kullanılmakta olup, görevli itfaiye ve orman yangın ekipleri yangın sahasına ulaşana kadar ki ilk müdahaleyi, köylülerimiz dağıtılan su tankerlerini kullanarak yapmaktadırlar. Dolayısıyla çıkan orman ve köy yangınları ile mücadelenin daha etkin yapılmasına ve yangının yayılmasının önlenmesine katkıda bulunmaktadır” denildi.

‘Aile Bütçelerine Ekonomik Destek Sağlanmıştır’

ORKÖY kredileri ile ilgili de bilgi veren Müdürlük; “Orman Bölge Müdürlüğü olarak orman köylülerimize 2022 yılı sonuna kadar toplam 9 bin 823 aileye 501 milyon 575 bin 280 TL ORKÖY Kredi Desteği verilmiştir. 2023 yılında ise 345 aileye 40 milyon 41 bin TL, traktör, tambur, kabuk soyma makinesi, motorlu testere, süt sığırcılığı ve süt koyunculuğu kapsamında ORKÖY Kredi Desteği verilmiştir. Orman köylümüze verdiğimiz ekonomik ve sosyal nitelikli krediler sayesinde aile bütçelerine ekonomik destek sağlanmıştır. Sayın Bakanımız bu konuda desteklerinin devam edeceğini belirterek 2024 yılında gerek yangın söndürme tankeri ve gerekse de ORKÖY Destek Kredileri artarak devam edeceği müjdesini de vermiştir. Verilen ve verilecek olan desteklerin halkımıza bereket getirmesini ve hayırlara vesile olmasını dileriz” ifadelerini kullandı.
 

Özel Haber

Bakmadan Geçme