• Haberler
  • Genel
  • Orman İşçilerine Yönelik Eğitim Tamamlandı

Orman İşçilerine Yönelik Eğitim Tamamlandı

Kastamonu Üniversitesi Rektörlüğü ve Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü işbirliği ve Kastamonu Üniversitesi Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Koordinatörlüğü'nün bünyesinde yürütülen orman işçilerine yönelik dört günlük ortak eğitim programı tamamlandı.

Eğitimler, Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi ve Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü iş birliği ile yürütüldü ve toplamda 150 katılımcıya iki etap halinde verildi. Her bir etap, üç gün teorik ve bir gün arazi çalışması olmak üzere gerçekleştirildi.

Programın açılışında, proje yürütücüsü Prof. Dr. Korhan Enez, Orman Bölge Müdür Yardımcısı M. Burçin Irmak ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük, eğitimin amaç ve hedefleri hakkında bilgiler verdiler.  Eğitim koordinatörlüğünü Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi'nden Prof. Dr. Korhan Enez, Prof. Dr. Fatih Sivrikaya ve Doç. Dr. Gonca Ece Özcan ve ekibi üstlendi. Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü'nden ise Bölge Müdür Yardımcısı M. Burçin Irmak, Basın ve İletişim Şube Müdürü Turan Küçük, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Hakan Çatalyürek, Orman Mühendisleri Sedat Küçükbergen, Mehmet Efe ve Esra Sarıalioğlu eğitime katılım ve katkı sağladı. Eğitim programının Kastamonu ormancılığına önemli katkılar sağlaması bekleniyor.

Eğitim programının ilk etabı başarıyla tamamlandı. Bu etapta, dört gün süren eğitimlerin üç günü teorik, bir günü ise arazi çalışması olarak gerçekleştirildi. Kastamonu Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu, arazi eğitimine katılarak yapılan çalışmalardan dolayı tüm ekibe ve katılımcılara teşekkürlerini iletti. Eğitimde yer alan Prof. Dr. Korhan Enez, Orman Bölge Müdür Yardımcısı M. Burçin Irmak, Prof. Dr. Fatih Sivrikaya, Doç. Dr. Gonca Ece Özcan, Basın ve İletişim Şube Müdürü Turan Küçük, İşletme ve Pazarlama Şube Müdürü Umut Ermiş, Orman Mühendisleri Sedat Küçükbergen ve Mehmet Efe, katılımcıların farkındalığını artırmada önemli rol oynamıştır. Eğitim sonunda katılımcılara sertifika verildi ve başarılı olanlara kitap ödülü takdim edildi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme