Orman Fakültesi Erasmus Ekibi Ilgaz Dağı'nda

Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Erasmus ekibi Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10'uncu Bölge Müdürlüğü Ilgaz Dağı Milli Parkı'nı ziyaret etti.

Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi'nde Erasmus Programı kapsamında konuk edilen İspanya Cordoba Üniversitesi Botanik, Ekoloji ve Bitki Fizyolojisi Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Javier Lopez-Tirado ve Prof. Dr. Diego Nieto Lugilde Ilgaz Dağı Milli Parkı'nı ziyaret etti.

DKMP Ilgaz Dağı Milli Park Müdürlüğünce konuklara, ülkemizin korunan alanları ve korunan alanların yönetimi, Ilgaz Dağı Milli Parkı'nın sahip olduğu doğal, rekreasyonel ve kültürel kaynak değerleri tanıtıldı. Ardından milli parkın yürüyüş güzergâhlarında doğa yürüyüşü gerçekleştirildi. Güzergâh boyunca alana özgü endemik bitkiler incelendi. Milli parkın flora değerleri hakkında bilgi alış verişinde bulunuldu. Ilgaz Dağı Milli Parkı'nın muhteşem manzarası ve doğal kaynak değerlerini yerinde inceleyen konuk öğretim üyelerine milli parkı tanıtıcı ve bilgilendirici broşür ve kitapçıklar hediye edildi.

Bakmadan Geçme