• Haberler
  • Genel
  • 'Onlar bağımsızlığımızın ana kahramanlarındandır'

'Onlar bağımsızlığımızın ana kahramanlarındandır'

VALİ YAŞAR KARADENİZ Türkiye Üniversiteleri Kadınlar Derneği'nin 70'nci Yılı kuruluşu ve İlk Kadın Mitinginin 100'üncü yıldönümü etkinlikleri kapsamında tören düzenlendi. Programa Vali Yaşar Karadeniz ve eşi Zehra Karadeniz, Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu ve eşi İlknur Vidinlioğlu, eski Bakan İmren Aykut, Türkiye Üniversiteleri Kadınlar Derneği Genel Başkanı Hülya Yüksel, Türkiye Üniversiteleri Kadınlar Derneği Şube Başkanı Latife...

VALİ YAŞAR KARADENİZ;

Türkiye Üniversiteleri Kadınlar Derneği’nin 70’nci Yılı kuruluşu ve İlk Kadın Mitinginin 100’üncü yıldönümü etkinlikleri kapsamında tören düzenlendi.

Programa Vali Yaşar Karadeniz ve eşi Zehra Karadeniz, Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu ve eşi İlknur Vidinlioğlu, eski Bakan İmren Aykut, Türkiye Üniversiteleri Kadınlar Derneği Genel Başkanı Hülya Yüksel, Türkiye Üniversiteleri Kadınlar Derneği Şube Başkanı Latife Ergün, yaklaşık 15 ilden gelen şube başkanları ve davetliler katıldı.

“SESLERİNİ KASTAMONU’DAN TÜM DÜNYAYA DUYURMUŞLAR” “100 yıl önce verilen mücadele Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde olduğu sürece yenemeyeceği hiçbir gücün olmadığının ispatıdır” diyen Vali Karadeniz; “100 yıl öncesinde Kastamonu, Anadolu’nun düşmanın giremediği nadir illerinden birisi. İşgal görmemiş dolayısıyla bu özelliği ile Anadolu’da verilen istiklal savaşına çok daha katkı sunabilecek bir pozisyona gelmiş. Özellikle denize açılan İnebolu ilçemiz ve İnebolu’dan başlayıp Kastamonu üzerinden Ankara’ya ulaşan lojistik yol istiklal savaşının kazanılmasında çok önemli bir katkı sunmuş. 100 yıl öncesinde Kastamonu’dan İstiklal Savaşı ve ondan önce Birinci Dünya Savaşı’na çok sayıda erkek ve çok sayıda genç delikanlılar askere giderek, cephede birçoğu şehit olmuş. İşte onun için de miting yapma görevi kadınlara kalmıştı, onlarda bu görevi çok başarılı bir şekilde yerine getirmişler, seslerini Kastamonu’dan tüm dünyaya duyurmuşlar. Gençler savaşta olduğu için 100 yıl önce Kastamonu’nun kadını ve yaşlısı işte o lojistik yolda kağnı ile mermilerin, cephanenin taşınması görevini de üstlenmişler. Şerife Bacıyla abideleşen o kadınlarımızın ruhları şad olsun. Onlar bugünkü bağımsızlığımızın ana kahramanlarındandır. İşte onun için 100 yıl öncesine baktığımızda o günkü imkânlar çerçevesindeki lojistik dediğimiz yol dümdüz değildi. Kağnılarla hem Küre dağlarını, hem Ilgaz dağını aşarak cephaneye ulaşıldı. Yaz, kış demenden bunu yaptılar. Onlardan alacak çok dersimiz var ve bugün yine dört bir taraftan kuşatılmaya çalışılıyor. Türkiye’ye karşı birçok oyunlar oynanıyor. Ben inanıyorum ki aynı birlik ve beraberliğimizi gösterdiğimiz, milli değerlerimizi, her şeyin üzerinde tuttuğumuz sürece Türk milletine en ufak bir zarar vermeleri mümkün olmayacaktır. Yeter ki biz birlik ve beraberlik içinde olalım. İlimizde yapacağımız etkinliklerde bu ruhu bu duyguyu tekrar hatırlayacağız ve gelecek kuşaklara da nakledilmesine vesile olmasını sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme