Okul Çantası Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yeni bir eğitim-öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala velileri okul alışverişi telaşı sardı. Çanta Dünyası İşletme sahibi Erol Çanakçıoğlu okul alışverişlerinde özellikle çanta alımı konusunda velilere tavsiyelerde bulundu.

Çantaların ağırlığı, omuz askılarının genişliği gibi özelliklerin göz ardı edilmemesi gerektiğini belirten Çanta Dünyası İşletme Sahibi Erol Çanakçıoğlu;“ Okul çantaları öğrenciler için en temel ihtiyaçlardan biridir. Okul çantaları öğrencilerin ilkokul, ortaokul, lise olmak üzere kademeli olarak kullanım tarzına göre değişir. Sırt desteği olan çantaları ben daha çok tavsiye ediyorum. Marka ve lisansı olmayan ürünleri almak hem sağlık hem de kalite açısından tavsiye ediyorum. Öğrenciler ve veliler okul alışverişinde özellikle lisansı olan ürünlere kesinlikle yaklaşmasınlar. Kanserojen madde içerdiği için kesinlikle tavsiye etmiyorum. Okul çantaları alırlarken kesinlikle güvenilir yerlerden almaya dikkat etsinler. Okul çantası alınırken ürünlerin içeriğine bakılmalı. Örneğin bir sokaktan, tezgâhtan ve levhası olmayan bir dükkânlardan kesinlikle fiyatı uygun olsa dahi almasınlar. Sağlığa zararlı olan ürünleri satan iş yerleri olduğu için ve kesinlikle o ürünlerin içeriğini kendileri dahi bilmiyor. Topluma zararlı ürünler satıyorlar. Çantaların ağırlığı, omuz askılarının genişliği gibi özellikler kesinlikle göz ardı edilmemesi geren detaylar. Çünkü kişiye göre çantalar seçilmeli. Ağır okul çantaları çocukların omurga sağlığı üzerindeki etkileri çok önemlidir. Çantalar çocuğa göre tercih edilmezse uzun süreli kullanımda sırt ve boyun ağrılarına neden olabilir. Alınan çantaların omuz askıları geniş ve yastıklamalı olmalıdır. Bu omuzlara binen yükü daha geniş alana yayarak, baskıyı azaltır ve konfor sağlar” dedi.

‘Çantaların Kullanışlılığını Belirleyen En Önemli Etken Her Daim Fiyattır’

Çanta markalarının en önce rahatlık ve konforu göz önünde bulundurulması gerektiğini vurgulayan Erol Çanakçıoğlu; “Çantaların kullanışlılığını belirleyen en önemli etken her daim kalite ve fiyattır. Alınan çantaların fiyatı ne kadar düşükse kalitesi de bir o kadar düşüktür. Kaliteli bir çanta almak için en az bir 500 TL ile 2 bin civarı bir bütçe ayırmalı. Çanta markalarının en önce rahatlık ve konforu göz önünde bulundurulmalı. Çantaların özellikleri bazı ürünlerde ek olarak fermuar destekleri farklı olarak yapılmaktadır. Bazı ürünlere USB girişli olarak üretildi. Kablolu ve kablosuz giriş çıkış tasarımlı çantalar. Sırt destekli çantalarda ise ergonomik tarzları değişti. Özelliklerine göre çantalarda sırt destekleri arkaya çift destek içe tek destek şekilde üretilerek içerisinde laptop konulması için yedekleme için ayrı ayrı üniteleri olan çantalar yapıldı. İş yerimizde her türlü özelliği bulunan çantalar bulunmaktadır. Okul çanta seçiminde eğer çocuklar 1’inci sınıfsa ebeveynler yardımcı olsunlar ama ortaokul ve lise öğrencileri çanta seçimlerini kendileri seçsinler. Aileler çanta seçimi konusunda kesinlikle kalite ve konfor konusuna dikkat etsinler.  Çantaların uzun ömürlü olması için seçilen çanta markasının kaliteli bir firma olmasına dikkat etsinler. Daha sonrasında ürünün kalitesi yıllar geçse de devam ediyor zaten. Bazı ürünler çevrede kaybolmayan ürünlerdir. Bazı ürünler ise doğa dostudur. Doğada kaybolup toprak haline dönüşen malzemelerdir. Bunu aldıkları ürünün kalitesi ile ilgilidir. Kaliteli çanta almak hem bütçenizi, çevrenizi ve sağlığınızı korur. Çanta model ve renkleri her yıl isteğe bağlı değişir. Çanta alırken tüm bunların yanı sıra tasarım ve fonksiyonelliğe dikkat edilmeli” şeklinde konuştu.

Özel Haber

Bakmadan Geçme