Öğrenciler İçin Firmalarla Görüştüler
Türkiye'nin İlk Ticari Şehircilik İhtisas Fuarı olan KASTEXPO'ya Kastamonu Üniversitesi'de katılarak tanıtım standı açtı.
Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, Üniversite Sanayi İşbirliği Koordinatörü ve İhtisaslaşma Uzmanı Öğretim Görevlisi Tuba Külçe ve Kastamonu Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Araştırma Merkezi Müdürü Yardımcısı Öğretim Görevlisi Feyza Kılınç Tayfun tanıtım standı ile ilgili açıklamada bulundu.
Tuba Külçe yaptığı açıklamasında, “Kastamonu Üniversitesi Ormancılık ve Tabiat Turizmi koordinatörlüğünde öğretim görevlisiyim ve aynı zamanda Teknoloji Transfer Ofisi ve TEKNOKENT’te görev yapıyorum. İhtisaslaşma Koordinatörlüğü 2019 yılında Kastamonu Üniversitesinde YÖK tarafından bize verilmiş bir görev. Bu kapsamda Ormancılık ve Tabiat Turizmi ile ilgili birçok proje gerçekleştirdik. Bu projelerden bazılarında hocalarımız TEKNOKENT’te firma kurdular. Örneğin Güney Natura adında Kerim Güney Hocamızın bir firması var, Müge Hendek Hocamızın bal üzerine bir firması var ve Mehmet Karamanoğlu Hocamızın ve Alperen Hocamızın yay ve ok üretimi ile ilgili bir firması var. Bu firmalarla ilgili ürünlerimizi buraya getirdik. Müge Hendek Hocamızın bal ürünleri Trendyol’da şu an satışta. Ok ve yay olimpik olarak üretiliyor. Bunlar tamamen ahşap üzerine üretiliyor. Testleri de gerçekleştirildi. İnşallah yakın zamanda seri üretime de geçeriz diye düşünüyoruz. Bunun dışında da diğer ihtisas projemiz Ahşap Araştırma ve Uygulama Merkezi kuruldu. Bu Merkezde dışarıdan iş alabiliyoruz, kendimiz de birçok ürün geliştirebiliyoruz. Turizm ile ilgili olarak da Moni Guide adında bir tane uygulamamız var. Bu uygulamayı indirdiğinizde ‘Kastamonu’ya gelindiğinde nereleri gezebilirsiniz, nerelerde konaklayabilirsiniz, hangi yemekleri yiyebilirsiniz’ gibi sorularla ilgili araştırma yapılabiliyor. Bunun dışında TEKNOKENT’te kurulan İstiklal Yolu Müzemiz var ve ziyaret edilebilir” dedi.
‘Açıkçası Bu Kadar Çok İlgi Beklemiyordum’
Tuba Külçe konuşmasının devamında da, “KASTEXPO Fuarından açıkçası bu kadar çok ilgi beklemiyordum. Beklediğimden çok daha güzel bir şekilde verimli geçti. Birçok firma geldi. Bizim beklentilerimiz de TEKNOKENT’te firmalar olduğu için TEKNOKENT’i tanıtmak, ihtisas alanında olan firmaları Kastamonu’ya çekebilmek gibi beklentilerimiz vardı. Birkaç görüşme gerçekleştirdik. İş birliği yapmak isteyen firmalar da oldu. Bu anlamda da Fuarın amacına ulaştığını düşünüyorum. Fuarı düzenleyenlere çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
‘Bizim İçin Çok Faydalı Oldu’
Feyza Kılınç Tayfun da, “Hem merkezimizi hem de üniversitemizi temsilen buradayım. Biz Kariyer Merkezinde öğrencilerimizin istihdam edilebilirlik becerilerine artırıcı çalışmalar yapıyoruz. Öğrencilerimizin teorik olarak aldıkları eğitimleri pratiğe çevirmeleri ve deneyim kazanmalarına yönelik stajlarla ilgileniyoruz ve bunun yanında öğrencilerimize seminer, konferans gibi ihtiyaçlarına uygun bir şekilde alabilecek eğitimler düzenliyoruz. Bu anlamda fuar alanında farklı firmalarla görüşmelerimiz oldu. Bu firmalarla öğrencilerimizi birleştirebileceğimiz programlarla ilgili görüşme şansı elde ettik. Bu açıdan bizim için çok faydalı oldu. Firmalarla öğrencilerimizi bir araya getireceğimiz yeni programlar belirleyebilmiş olduk. Öğrencilerimize staj imkânı sağlayabilecek şekilde görüşmeler ve yeni planlamalar yapmış olduk. Bu açıdan fuar çok faydalı oldu. Emeği ve katkısı geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.