O Oyun Platformuna Erişim Engeli

Geçtiğimiz günlerde Instagram'a getirilen erişim engelinin ardından, popüler oyun platformu Roblox'a da erişim engeli getirildi.

Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği, çocukların istismarına neden olacak içerikler barındırdığı gerekçesiyle Roblox'a erişim engeli kararı verdi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Bürosu, çocukların istismarına neden olacak içerikler barındırdığı tespiti üzerine www.roblox.com/tr internet sitesi ve uygulama marketlerindeki linklerine erişimin engellenmesi talebinde bulundu. Talep üzerine Roblox’un internet sitesi ve uygulama marketlerindeki linklerine erişimin engellenmesine karar verildi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan Açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, X hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Çocukların istismarına neden olacak içerikler barındırması sebebiyle Roblox isimli oyun platformuna ve uygulama marketlerindeki linklerine, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 'İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun' çerçevesinde Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği tarafından erişim engeli getirilmiştir. Unutulmamalıdır ki Türkiye Cumhuriyeti, bir hukuk devletidir. Devletimiz, anayasamıza göre çocuklarımızın korunmasını sağlamak için gerekli tedbirleri almakla yükümlüdür. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın üstün yararının gözetilmesi, onların korunması ve desteklenmesi herkesin görevidir. Türkiye, dünyadaki gelişmeleri yakından takip eden, teknolojiyi en iyi şekilde kullanan ülkelerin başında gelmektedir. Ancak teknolojinin olumsuz yönde kullanılması asla kabul edilemez. Ülkemizin ve milletimizin geleceğini düşünen, sorumluluk makamında bulunan herkesin çocuklarımızı hedef alan bu tür durumlara karşı hassasiyetle yaklaşması, popülist ve sorumsuz söylemlerden uzak durması gerekir.”

Instagram ve Roblox’a getirilen erişim engelleri sonrasında vatandaşlar, diğer platformlara da erişim engeli getirilmesi konusunda endişe duyuyor.
 

Bakmadan Geçme