O İlçenin Devlet Hastanesi Doğal Gaza Kavuştu

Şenpazar İlçe Devlet Hastanesi'nde doğal gaz dönüşümü işi İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, ihalesi yapılarak, işyeri teslimi yapıldı.

Kastamonu İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Çağdaş Derdiyok’un talimatları doğrultusunda, Şenpazar İlçe Devlet Hastanesi’nde doğal gaz dönüşümü işi İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, ihalesi yapılarak, işyeri teslimi yapıldı.

43 Ton Kömürden Tasarruf Edilecek

Sözleşme bedeli 857 bin TL olan proje daha kısa sürede tamamlanarak hastanede doğal gaz kullanımına başladı. Şenpazar’da hızla artan doğal gaz kullanımına Şenpazar Devlet Hastanesi de katıldı. Önceden kömür kullanan hastanede doğal gazla birlikte yaklaşık 43 ton kömürden tasarruf edilecek.

Hastane tesisatının kömürde doğalgaza dönüştürülerek kış bastırmadan devreye alınması ve sistemin hastane ekonomisine yaklaşık 43 tonluk kömür ve İnsan gücünden tasarruf sağlayacaktır, bunun yanında çevreye zararın da en aza indirilecektir. Doğalgaz dönüşümü hastanemizde, ısıtma amaçlı kullanılacak olup, Kömürden doğalgaza geçişin hem hava kirliliği açısından, hem tasarruf bakımından hem de daha nitelikli ve konforlu sağlık hizmeti sunumuna katkı sağlayacak.

 

Bakmadan Geçme