O Hastanenin Rolü Yükseltilecek

Kastamonu İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Çağdaş Derdiyok, yapımı devam eden yeni hastane inşaatında incelemelerde bulundu.

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Çağdaş Derdiyok beraberinde, Kamu Hastane Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Hasan Kepiçoğlu ve Destek Hizmetleri Başkanı İsmail Hakkı Demir ile birlikte Bozkurt Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Enes Gökhan Yıldız ve İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Süleyman Kılıçarslan ile Bozkurt Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Göksel Beko nezaretinde, Bozkurt Merkez Mahallesi’nde 5 bin 439 m2 arsa alanı üzerinde 8 bin 908 m2 kapalı alana sahip 35 yatak kapasiteli olarak, fiziki gerçekleşmesi yüzde 45 olarak yapımı devam eden yeni Bozkurt Devlet Hastanesi inşaat şantiyesinde ve hastane inşaatında yüklenici firma yetkilileri ve Bozkurt Devlet Hastanesi yöneticileri nezaretinde incelemelerde bulundu.

Ziyarette, Bozkurt Devlet Hastanesi yeni hizmet binasında Müdürlük tarafından ek proje revizesi yapılarak projeye 4 Yataklı Yoğun Bakım Ünitesi, 4 Yataklı Yoğun Bakım Rezerv alanı, Tomografi Ünitesi için alan ayrılması, Palyatif Bakım Merkezi için alan ayrılması eklendi.

İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan bilgilendirmede; “Bozkurt Devlet Hastanesi’nin mevcut E sınıfı hastane rolünün yükseltilmesi için Bakanlık nezdinde çalışmalarımız devam etmektedir. Bu kapsamda, Bozkurt Devlet Hastanesi hizmet binasında ileriye dönük sağlık hizmetlerinin daha ileri seviyeye taşınması hususunda proje değişikliği ve rol değişikliği için desteklerini esirgemeyen Sayın Valimiz Meftun Dallı’ya, Sayın Milletvekillerimiz Halil Uluay ve Serap Ekmekci’ye ve Sağlık Bakanlığımız merkez teşkilatına teşekkürlerimizi sunarız. Yeni binamızda birlikte sahil kesiminde aktif ameliyathanesi, yoğun bakım ünitesi, hastanesi sınıfın değişmesiyle birlikte birçok uzmanlık dallarında uzmanın hizmet verdiği bir hastaneye dönüşeceğinin müjdesini Kastamonu vatandaşlarımıza bildirmek istiyoruz. İlimiz için hayırlısı olmasını temenni ederiz” denildi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme