Mustafa Ve Nazlı Dünya Evine Girdi

Dilek İğdirli'nin kardeşi Mustafa ile Nezihe ve Cevat Çanakçı'nın kızları Nazlı görkemli bir düğün töreni ile dünya evine girdiler.

Kastamonu esnaflarından Cavit İğdirli ve eşi Nurten İğdirli’nin oğulları, tosyahaber37.com İnternet Haber Sitesi’nin Yazı İşleri Müdürü Dilek İğdirli’nin kardeşi Mustafa ile Nezihe ve Cevat Çanakçı’nın kızları Nazlı görkemli bir düğün töreni ile dünya evine girdiler.

Üç gün üç gece süren düğün töreni Perşembe günü İğdirli ailesinin Karaş köyündeki çiftliğinde başladı ve akşam da Kastamonu Alyans Düğün Salonu’nda kız kınası eğlencesi ile devam etti. Cuma günü ise bu kez erkek kınası Merkez Karaş Köyü’nde öğle saatlerinde başlayıp geceye süren yemek ziyafeti ve kına eğlenceleri İkindi namazının ardından Karaş Camii’nde Kastamonu’nun değerli mevlithanları tarafından dualar eşliğinde Damat Mustafa İğdirli’nin parmağına kına yakıldı. 

Kına merasiminin hemen ardından Karaş köyünde bulunan Karaş Köyünde yıllarca muhtarlık yapan Mustafa İğdirli ve oğlu Cevat İğdirli’ye ait çiftlik evinin bahçesinde İğdirli ailesi ve damadın arkadaşları ile köy halkının katılımı ile düğün kınası Eda Toplu’nun birbirinden güzel parçaları ile şenliğe döndü ve orkestra eşliğinde gecenin ilerleyen saatlerine kadar gençlerin coşkulu eğlencesi ile tavan yaptı.

Düğünün üçüncü ve son günü ise Kastamonu Ünal Düğün Salonunda yapılan düğün töreni ile final yaptı. Yurdun birçok bölgesinden damadın asker arkadaşlarıyla birlikte gelen hısım akraba, eş ve dostlarının yanı sıra Kastamonu ve Karaş köyünden gelen İğdirli ailesi ve damadın arkadaşlarına Çanakçı ailesinin de Niğde’den gelen yakınları eklenince davetliler salona sığmadı. Gelin ve damadın salona girmesi ve ilk dans sonrası nikah töreni şahitler ve davetlilerin huzurunda gerçekleştirildi ve evlilik cüzdanı genç çifte birlikte verildi. Nikah töreninin tamamlanmasının ardından pasta kesimi yapıldı ve Mustafa-Nazlı çifti tarafından pasta alkışlar eşliğinde kesildi. 
 

Bakmadan Geçme